Secțiile externe ale Spitalului Județean de Urgență Bistrița de pe strada Alba Iulia și de pe strada Ghinzii vor fi mutate, întrucât imobilele în care acestea funcționează momentan fac obiectul unor proiecte finanțate cu fonduri de la Uniunea Europeană. Pentru a nu pierde finanțarea europeană, lucrările trebuie să se deruleze conform unor grafice, iar dacă acestea nu sunt respectate ar putea exista probleme.

Complexul de pe Alba Iulia este obiectul unei reabilitări pe fonduri europene. Problema care se pune este: contractele au anumite termene de derulare și sunt anumite grafice pe care constructorul este obligat să le respecte. Deja au fost epuizate lucrările care puteau fi făcute până în această etapă fără a fi eliberată secția. Deci acum suntem puși în fața provocării de a găsi o soluție de a elibera complexul de pe Alba Iulia pentru a nu pierde finanțarea europeană pe care o avem alocată pentru acest complex. Am tot sperat să nu ne țină atât de mult această epidemie, dar, din păcate, cazurile care trebuie gestionate sunt tot mai multe. În aceste condiții, noi trebuie să ne reorientăm să vedem ce putem face pentru a reloca, în viitorul apropiat, pacienții de pe Alba Iulia în altă locație. Absolut tot complexul trebuie dat gol la constructor, urmând ca la finalizarea lucrărilor să se reia activitatea medicală în acel complex spitalicesc. (…) Același lucru trebuie să se întâmple și cu activitatea medicală desfășurată pe strada Ghinzii. Acel contract este decalat cu două luni față de cel de pe Alba Iulia, dar în viitorul imediat apropiat și acel amplasament va trebui predat constructorului pentru a putea face lucrările care trebuie făcute în vederea reabilitării energetice”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, la AS-TV.

Sursa citată a mai adăugat că acum se caută soluții pentru relocarea secțiilor de pe Alba Iulia și Ghinzii.

””Am identificat câteva soluții, dar nu o să le spun în momentul de față, pentru că ele nu sunt încă definitive și pentru că implică anumite lucruri care deocamdată nu pot fi comunicate. Noi încercăm să identificăm noi locații care să permită activitate medicală pe o perioadă limitată, de maxim 1 – 1,5 ani. Lumea nu trebuie să se sperie, vom face acest lucru fără a afecta populația orașului sau pacienții spitalului și în privința unor soluții pe care le-am identificat încă suntem în discuții cu forul nostru tutelar – Consiliul Județean. Unele sunt chiar benefice și vor aduce un plus valoare pentru activitatea medicală din orașul nostru”, a mai adăugat Gabriel Lazany.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.