Începând din această săptămână, activitatea secției de pe strada Alba Iulia a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bistrița se va desfășura într-o altă locație, asta deoarece unitatea medicală trebuie să elibereze complexul de pe Alba Iulia, care face obiectul unui proiect finanțat din fonduri europene.

Așa cum am mai spus, complexul spitalicesc de pe strada Alba Iulia este obiectul unei reabilitări prin fonduri europene. Până acum au fost efectuate lucrări pe un corp de clădire care era gol, dar lucrările nu mai pot continua din cauza faptului că nu am predat amplasamentul contructorului. Săptămâna trecută am primit notificarea din partea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud – contractorul direct cu Agenția de Dezoltare Regională Nord-Vest. Până miercuri vom efectua mutarea secției și a pacienților în cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, pe etajul IV COVID-19”, a declarat managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany, într-o emisiune la AS-TV.

În prezent, în clădirea de pe strada Alba Iulia funcționează secția de Boli Infecțioase, aici fiind internați circa 30 de pacienți cu COVID-19. Toți aceștia vor fi transferați în clădirea SJU Bistrița de pe strada General Grigore Bălan, etajul IV al unității medicale fiind destinat exclusiv pacienților infectați cu noul coronavirus. Aici sunt disponibile 108 locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here