Sistemul de canalizare al Bistriţei în plop şi plopul în aer! Autorităţile, indiferente şi depăşite în situaţii de urgenţă

547

Situaţia în mai multe zone ale municipiului Bistriţa este mai mult decât critică în ceea ce priveşte canalizarea, nu de azi sau de ieri, ci de ani buni. Orice ploaie mai serioasă, cu o durată mai mare de 5 minute, determină blocarea sistemului de canalizare, inundând case, beciuri şi curţi,  provocând daune materiale însemnate celor aflaţi în aceste zone. Şi nu numai, locurile respective devin impracticabile inclusiv pentru circulaţia auto, din cauza faptului că se transformă în adevărate lacuri. Paradoxal, deşi s-au făcut investiţii masive pentru prevenirea acestor situaţii extreme, de câteva milioane de euro, rezultatul a fost şi este un eşec total, canalizarea în locurile respective funcţionează mai prost decât înaintea lucrărilor de reabilitare.

 

Anul 2018, an în care anotimpurile au fost date parcă peste cap în ceea ce priveşte temperaturile, lunile mai şi iunie au venit cu ploi aproape zilnice, scurte şi violente, cu căderi de apă impresionante ce au dus şi duc la blocarea aproape instantanee a canalizării în mai multe zone ale oraşului. Orice ploaie torenţială cu o durată mai mare de 5-10 minute afectează zeci de familii din Bistriţa, dar şi circulaţia auto pe mai multe străzi importante. Bistriţa Europeană, după cum îi place primarului Creţu să numească oraşul pe care îl administrează, se transformă într-o mică Veneţie a României, în care în multe locuri ajungi la concluzia că ar fi mai uşor să te deplasezi dacă ai folosi o barcă.


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistrita.

1 COMENTARIU

  1. Nu mai tot chicotiti. Orice localitate veche… cu sisteme de canalizare, apa, gaz, curent… invechite, patzesc asa ceva . Ce sa facem altceva decat sa daramam totul si sa construim din nou in alta parte, ori sa reparam si carpim cand ici cand … colo … ! Asta se intampla in toata lumea… la intemperii spontane si puternice .
    Te pomini ca ” primarii sunt de vina ” … ca nu stau cu galeata si cu lopata sa evacueze apa in … ” butoaie ” probabil ca … altundeva unde , daca este inundatie peste tot si sistemul de scurgere efectiv nu face faptza !?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here