Guvernul a finalizat OUG pentru legea salarizării bugetarilor. Premierul Dacian Cioloş a anunţat că vor crește anumite salarii, dar nu toate, așa cum își doreau sindicaliștii.

Sindicatele din administraţia publică şi din învăţământ ameninţă cu proteste, nemulţumiţi fiind de ordonanţa privind salarizarea din sistemul bugetar.

 

După ce a reuşit să-i mulţumească pe cei din sănătate cu mărirea salariilor, Guvernul Cioloş şi i-a pus în cap pe cei din învăţământ şi administraţie care ameninţă cu proteste de amploare.

„Educaţia a fost abandonată în acest moment. Vom informa liderii şi oamenii decid ce facem. Nu pot să pronunţ cuvântul grevă. E prea mult acest deranj, e infimă suma de 2%. Guvernul vrea performanţă, dar e prea puţin. Nu a fost nicio negociere. Ne-au prezentat trei soluţii şi atât”, spun sindicaliştii, conform stiripesurse.ro.

„La nivelul administraţiei publice locale sunt probabil cele mai de jos salarii, oameni cu studii superioare şi cu vechime în muncă câştigă 1.600, 1.700 de lei net şi întrebarea noastră este dacă se mai doreşte ca oamenii să lucreze în sistem sau să plece şi să nu mai avem cu cine lucra”, a declarat, potrivit Mediafax, Pompiliu Wan Buzduga, vicepreşedintele sindicatului FORUM din Administraţia Publică.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here