Simţul civic în contrucţii! Bistriţenii blochează marile proiecte imobiliare care n-au treabă cu regulile de urbanism

437

De câţiva ani, investitorii în imobiliare au început să ridice blocuri peste blocuri. Multe dintre ele însă nu par să respecte nicio regulă urbanistică, deşi primesc undă verde de la Primăria Bistriţa fără prea mult efort. Bistriţenii însă încep să ia atitudine şi încearcă să blocheze marile proiecte imobiliare care îi afectează direct.

 

Piaţa locuinţelor din Bistriţa pare să se dezvolte puternic în ultimii ani. Investitorii în imobiliare s-au pus pe cumpărat orice petec de teren care este cât de cât aproape de oraş.

S-au făcut şi concesii în acest sens, dărâmându-se mai multe case vechi pentru a face loc unor monstruozităţi cu 8-10 etaje. Din disperarea de a profita de preţurile mari la locuinţe, investitorii încearcă să modifice regulile de urbanism după nevoile lor, fără să mai ţină cont de cei din apropiere. Aşa se face că bistriţenii au apelat la avocaţi şi au început lupta cu aceşti investitori, în încercarea de a bloca proiectele imobiliare care le vor face viaţa mai puţin confortabilă.


Află mai multe detalii, cumpărând ziarul Gazeta de Bistrita de la orice punct de vânzare a presei.

Andreea Moldovan

1 COMENTARIU

  1. Nu numai ca incearca ei chiar reusesc sa construiasca cum ii taie capul. Nu sunt ei de vina ci administratia comunistoida care pt. unii este ciuma pt altii muma. Depinde de cata influenta ai pe coridoarele primariei. Cred ca DNA-ul ar cam trebui sa verifice toate nemultum,irile care vin dinspre soc. civila. Se inmultesc pe zi ce trece si se vede de la o posta ca HURBANISMUL este dus in derizoriu. Bistrita se khicizeaza continuu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here