Simptomele spondilozei și ce presupune tratarea acestei afecțiuni

171

Cunoscută și ca artrita gâtului, spondiloza este o afecțiune ce vizează schimbările localizate în zona gâtului. Se manifestă prin dureri și rigiditate în zona cervicală și cauza o poate reprezenta o varietate de factori. De obicei este legată de vârstă, întrucât se referă la deteriorarea încheieturilor și a discurilor vertebrale, fiind întâlnită în cele mai multe dintre cazuri la persoanele trecute de 60 de ani, deși nu este o regulă aceasta.

Pentru că simptomele specifice acestei afecțiuni sunt dureroase și cauzează disconfort, fiecare va căuta să le amelioreze, respectiv să le trateze, într-un mod cât mai prietenos posibil, respectiv care să nu implice și mai multă durere. Înaintea celor care se confruntă cu o astfel de problemă ies specialiștii centrului de sănătate CHIROMEDICA Health & Wellness Center, ce pun la dispoziție servicii de tratament ce au la bază chiropractica.

Spondiloza – simptome, cauze și tratament

Este o afecțiune ce cu siguranță scade din calitatea vieții și legat de care oricine trebuie să ia măsuri. Cu cât este mai avansată, cu atât tratamentul va fi mai riguros. Se manifestă cel mai frecvent prin durere de spate, un simptom pe care nimeni nu îl poate ignora, mai ales dacă persistă.

Este un prim semn care indică nevoia de a beneficia de un consult specializat și de a stabili tipul de tratament potrivit. Chiropractica este o soluție ce tratează nu doar simptomele, ci și cauza declanșatoare a acestora. Specialiștii CHIROMEDICA Health Center recomandă această variantă non invazivă de tratament, pentru eficiența pe care o prezintă, fiind de altfel o practică tot mai comună la nivelul țării.

Nu doar spondiloza este afecțiunea care se poate trata prin chiropractică. De asemenea este o soluție în cazul celor suferinzi de discopatie lombară, hernie de disc, lombosciatică, nevralgie intercostală, blocaj lombar etc.

Care sunt cauzele ce favorizează apariția spondilozei? Este vorba despre impactul pe care anumiți factori și obiceiuri îl au asupra oaselor din zona gâtului și cartilajului protector. Astfel, cauzele cel mai frecvent întâlnite sunt discurile deshidratate, accidentele din zona gâtului, rigiditatea ligamentelor, dar si suprasolicitarea.

Trădează un stadiu deja avansat al afecțiunii radierea durerii în brațe sau picioare. Totodată poate fi vorba despre limitarea din cauza durerilor a mișcărilor gâtului, picioarelor, brațelor. Un specialist va ști să realizeze un consult corespunzător pentru a stabili dacă este exercitată vreo presiune asupra nervilor sau a măduvei spinării, testând totodată capacitatea musculară și reflexele. Urmărirea efectelor pe care afecțiunea le are asupra mișcării este de asemenea un indiciu pentru a determina cât de avansată este problema.

Referitor la tehnica pe care chiropracticianul o va adopa pentru a trata spondiloza, aceasta diferă de la o persoană la alta în funcție de caz, simptome, de cât e de avansată afecțiunea. Cu toate acestea, vestea îmbucurătoare se referă la faptul că nu este vorba despre un proces care implică durere. Vor fi necesare între 4 și 6 ședințe pentru a trata afecțiunea.

Nu intră în discuție administrarea de tratament medicamentos și nici cel chirurgical nu face parte din procedurile chiropracticii. Pe site-ul chiromedicahealthcenter.ro găsesc cei interesați informații complete cu privire la această afecțiune și soluțiile pe care le propun specialiștii chiropractori.

2 COMENTARII

  1. Va spun io cum se trateaza : IEI O LOPATA, UN HARLETZ S-UN TARNACOP … faci o groapa si AMESTECI TZARANA DE PE FUNDUL GROPII CU RUGINA DE PE ELE…
    SISTEMATIC TE UNGI CU ELE… si IEI NISTE ” TABLETE DE LIMBA DE CLOPOT ” PANA-L auzi cum suna si … AMIN… AMIN !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here