Bistrițeanul Dorin Grigore Sima, zis Vampiru, unul dintre cei mai periculoși deținuți din România, care execută o pedeapsă de aproape 27 de ani de închisoare, și-a tăiat gâtul în celula lui de la Penitenciarul Craiova, informează gândul.ro. Bărbatul era, la începutul anilor 2000, unul dintre cei mai violenți infractori din Transilvania. Acesta se specializase în comiterea de tâlhării, iar împreună cu mai mulți complici comitea jaf după jaf.

În 2003, după ce abia ispășise o pedeapsă de 6 ani de închisoare, împreună cu un prieten, Sima a jefuit un taximetrist din Satu Mare. Cei doi l-au legat pe șofer de mâini și de picioare, l-au bătut, iar Sima chiar l-a împușcat în ceafă, cu un pistol cu aer comprimat.

Dorin Grigore Sima a fost atunci prins într-o sala de clasă, unde se ascunsese într-un dulap, iar ulterior a fost arestat preventiv. Un an mai târziu, a fost condamnat la 12 ani și 6 luni de închisoare, pentru tâlhărie calificată, ultraj și asociere cu un grup criminal în vederea comiterii de infracțiuni.

În 2016, Dorin Grigore Sima a fost acuzat de tentativă de omor calificat, jaf şi ultraj şi ulterior trimis în judecată, după ce a jefuit o agenție a Raifeissen Bank din Bistrița. După un an de procese, Sima, zis Vampiru, a fost condamnat la 26 de ani și 8 luni de închisoare.

Potrivit unor surse din Administrația Națională a Penitenciarelor, cu o săptămână în urmă, Sima nu a mai răspuns la apelul de dimineață. Sursele citate au dezvăluit, pentru Gândul, că deținutul și-a tras pătura peste el, în întregime, după care și-a tăiat gâtul  cu un cuțit improvizat.

Acesta ar fi fost salvat în ultimul moment de personalul închisorii și a fost transferat, sub pază, la o unitate medicală, unde a fost cusut și a rămas internat până când medicii au considerat că pacientul se află în afara oricărui pericol.

Totodată, la nivelul Penitenciarului Craiova a fost declanșată  o anchetă internă, pentru a se stabili cum a intrat Sima în posesia cuțitului artizanal și cine este responsabil pentru producerea acestui incident de securitate, cu urmări grave.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.