Silvia Radu, fostul primar interimar al Chișinăului spune că nu a participat la spălarea unei sume încă necunoscute cu exactitate, dar care este de cel puțin 2 000 000 de euro. De asemenea, aceasta a oferit o explicație care să justifice care este adevărul și cum este de fapt implicată.

„S-a invocat că eu am activat în cadrul unei companii de prestare a serviciilor de consultanță în domeniul aeronautic, am semnat mai multe contracte cu entități similare de peste hotare, am fi primit bani în conturile unor companii, ulterior am fi distribuit bani pe conturile mai multor companii-căpușă, ca, în final, mijloacele financiare spălate să ajungă pe cardurile personale ale suspecților. S-a mai afirmat că mai multe companii implicate în tranzacțiile frauduloase ar fi fost conectate la spălările de bani, cercetate în dosarele „fraudei bancare” și „laundromatului”.

În legătură cu cele declarate în public, mă simt obligată să intervin cu următoarele precizări:

Eu nu cunosc nimic despre tranzacțiile, care fac obiectul declarațiilor publice de astăzi, și nu am nici o legătură cu tranzacțiile respective. Nu am semnat contracte. Nu am făcut și nu am primit plăți. Nu am participat nici la frauda bancară și nici la furtul miliardului”, se menționează în declarația remisă de Silvia Radu.

Percheziții la fostul primar al Chișinăului

Pe 15 august, autoritățile au făcut percheziții la fostul primar acasă. Silvia Radu a declarat că i-au fost încălcate drepturile și că acuzațiile la adresa ei sunt total nefondate.

„Eu recunosc dreptul organelor competente ale statului de a investiga bănuieli de săvârșire a infracțiunilor și sunt deschisă să colaborez cu ancheta, însă condamn modalitatea de a face acest lucru prin lezarea imaginii publice și a demnității unor persoane nevinovate. Consider că astfel de acțiuni, fără suport probatoriu, încalcă vehement drepturile omului. Cred în statul de drept și sper în neadmiterea abuzurilor. Regret situația de astăzi și sper că, în cel mai scurt timp, organele competente se vor convinge că toate aceste bănuieli la adresa mea sunt absolut nefondate”, a punctat fosta primăriță.

Un fost director al Autorității Aviației Civile a fost reținut astăzi, 15 august, pentru 72 de ore într-un dosar de spălare de bani. Fostul conducător al AAC și fostul primar sunt acuzați de spălare de bani, potrivit ziarulnational.md

Citește și: Bistrița-Năsăud, sub COD GALBEN de averse torențiale și vânt

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.