Municipalitatea bistriţeană este dispusă să cheltuiască aproape 390.000 lei pentru servicii de curăţenie şi telefonie mobilă. Licitaţiile pentru atribuirea contractelor au fost lansate chiar înainte de sărbătorile de Paşti. Contractul pentru serviciile de curăţenie este valabil pe o perioadă de 12 luni, în timp ce contractul pentru asigurarea serviciilor de telefonie mobilă are durata de valabilitate până în 2019. Cel care se va bucura cel mai mult de contractul de telefonie mobilă este chiar primarul Ovidiu Creţu, având în vedere că acesta pretinde un abonament lunar cu minute nelimitate în reţeaua operatorului, minute nelimitate în reţele naţionale, precum şi 12 GB trafic de date.

 

Pe 18 aprilie, municipalitatea a scos la licitaţie contractul pentru servicii de curăţare a birourilor din cele cinci clădiri aparţinând primăriei. În total este vorba de peste 6.300 m.p. de birouri şi curţi pe care viitorul contractant va trebui să le facă lună-bec. Pentru acest lucru Primăria Bistriţa este dispusă să cheltuiască între 158.640 – 237.960 lei.

În 2016, pentru astfel de servicii, municipalitatea bistriţeană a cheltuit 181.000 lei.

 

Se aşteaptă oferte până pe 3 mai

Firma care va reuşi să câştige contractul pentru serviciile de curăţenie va trebui să îşi desfăşoare activităţile în cinci locaţii care cuprind o suprafaţă totală de peste 6.300 m.p. Mai precis este vorba despre locaţia Piaţa Centrală nr.6 + str.N.Titulescu nr.3 – 1783 mp +160 mp arhiva; locaţia Bistriţa Piaţa Centrală nr.2 – 880 mp+250 mp curte ; locaţia Liviu Rebreanu nr.18 – 679 mp+220 mp curte; locaţia str. Gh. Şincai nr.2 – 1.720 mp + 240 mp curte şilocaţia str.Dornei nr.12 – 356 mp +30 mp.curte.

Firma care va câştiga contractul va trebui să asigure cinci tipuri de servicii de curăţenie zilnică, săptămânală, generală (o dată la trei luni), semestrială şi ocazională (la cerere).

Astfel, zi de zi, angajaţii firmei de curăţenie vor trebui să spele şi să dezinfecteze vasele de WC la interior şi exterior, dar şi pereţii, ţevile, robineţii, oglinzile, etajere, chiuvetele, coşurile de gunoi sau dozatoarele de săpun.

De asemenea, vor trebui să colecteze selectiv deşeurile şi să le depoziteze corespunzător, să aerisească încăperile şi holurile, să dezinfecteze balustradele. De două ori pe săptămână, aceştia trebuie să dezinfecteze mânerele de la uşi, să cureţe prizele şi întrerupătoarele, iar o dată la trei luni trebuie spălate mochetele şi covoarele cu ajutorul monodiscurilor cu generator de spumă, să lustruiască parchetul, marmura, gresia şi piatra naturală cu soluţii speciale, să aspire praful de pe pereţi şi tavane, să cureţe caloriferele să cureţe şi aspire tapiţeriilor de pe scaune şi fotolii.

Responsabilă de măturarea şi curăţarea curţii acestor clădiri este responsabilă tot firma respectivă. Aceste operaţiuni trebuie realizate zilnic.

Firma în cauză trebuie să pună la dispoziţie personal, dar şi echipamentele necesare şi produsele de curăţare. Culmea este faptul că Primăria Bistriţa are deja femei de serviciu angajate în cadrul instituţiei.

Pentru acest contract, data limită de depunere a ofertelor este 3 mai, iar ofertantul care va avea preţul cel mai mic va primi contractul de servicii.

 

Acum face curăţenie o firmă din Mureş

În 2016, municipalitatea a organizat licitaţia pentru atribuirea contractului pentru servicii de curăţenie la mijlocul anului. Câştigătorul licitaţiei a fost o firmă din Mureş, RCT STARK SRL, cu o ofertă de 181.000 lei. La un calcul simplu rezultă că Primăria Bistriţa dă lunar pentru curăţenie 15.000 de lei, adică peste 3.000 de euro.

 

Şi Prefectura a alocat 60.000 lei pentru curăţenie

În luna februarie şi Instituţia Prefectului se pregătea să aloce serviciilor de curăţenie pentru un an 60.000 de lei fără TVA. Pentru aceste servicii nu s-a organizat vreo licitaţie, contractul fiind oferit prin încredinţare directă, firmei care va oferi cel mai bun preţ.

La un calcul simplu realizăm că, curăţenia din Prefectură costă 1.000 de euro lunar, adică aproximativ 5.000 de lei. Pentru 5.000 de lei, firma în cauză trebuie să asigure curăţenia în Instituţia Prefectului, la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto şi la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor.

Este vorba despre 1.900 de metri pătraţi, care includ 50 de birouri, 10 grupuri sanitare, două holuri de acces şi casa scărilor. Firma care va pune mâna pe acest contract va trebui să asigure atât produsele pentru curăţare, cât şi trei persoane de luni până vineri pe două schimburi, care să facă lună şi bec instituţia.

Persoanele desemnate de firmă vor trebui să măture inclusiv scara de la intrare, aleea din faţa scărilor, trotuarele din apropiere şi să cureţe spaţiile verzi de lângă clădire.

De asemenea, contractul presupune o curăţenie mai elaborată, cu spălarea perdelelor şi a geamurilor o dată la trei luni. Tot atunci trebuie şterse jaluzelele din birouri, caloriferele, dar şi îndepărtat praful de pe pereţi şi de pe suprafeţe mai puţin accesibile. Mobilierul trebuie lustruit, iar covoarele curăţate cu un dispozitiv cu spumă. După reparaţii tehnice şi zugrăveli, tot firma care  va pune mâna pe contract se va ocupa de curăţenie.

CRETU_1

115 abonamente de serviciu. Al primarului e cel mai tare

Contractul pentru serviciile de curăţenie nu este însă singurul care a fost scos la licitaţie în luna aprilie. Cu doar câteva zile înaintea acestuia, municipalitatea a scos la licitaţie şi contractul pentru asigurarea de servicii de telefonie mobilă, pentru care este dispusă să cheltuiască între 37.600 – 150.400 lei. Mai precis este vorba despre reînnoirea a 115 abonamente de serviciu, din care 78 aparţin Primăriei Bistriţa, 27 Direcţiei de Servicii Publice, iar 10 Poliţiei Locale. Contractul are valabilitate 32 de luni, vizând anul în curs, 2018 şi 2019. Pe lângă aceste beneficii, reprezentanţii Primăriei Bistriţa cer şi 88 de telefoane inteligente şi 5 tablete gratuite.

Câştigătorul licitaţiei va fi nevoit să pună la dispoziţie o persoană care să asigure asistenţa tehnică permanent, 24 de ore din 24.

„Se solicită «puncte de fidelitate», proporţional cu costurile lunare plătite de Primăria municipiului Bistriţa, către operatorul de telefonie mobile desemnat câştigător, cu ajutorul cărora să se poată achita opţional terminale, accesorii şi echipamente de conectare necesare computerului, la cererea autorităţii contractante. Valoarea în euro a punctelor de fidelitate oferite lunar va fi de minim 10% din valoarea facturilor fără TVA plătite de Primăria municipiului Bistriţa”,se mai arată în caietul de sarcini al licitaţiei.

Cel mai generos abonament de telefon, conform, anexei din caietul de sarcini, îl are primarul Ovidiu Creţu. Acesta va avea la dispoziţia minute şi SMS-uri nelimitate în reţea, minute naţionale şi internaţionale şi SMS-uri nelimitate, precum şi 12 GB de Internet.

Viceprimarii oraşului, purtătorul de cuvânt, secretarul Primăriei, precum şi câţiva dintre şefii de direcţii au şi ei abonamente similare, singura diferenţă fiind traficul de date, acesta fiind de doar 3 GB (6 abonamente), respectiv 1 GB (4 abonamente). În total, 14 abonamente au minute şi SMS-uri nelimitate în reţea şi alte reţele, plus trafic de date. Alte 3 abonamente vor avea doar minute nelimitate în reţea şi în alte reţele naţionale, iar restul cu minte nelimitate în reţea şi minute limitate în celelalte reţele naţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.