Procurorii din cadrul DNA Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene (autorat şi complicitate), o altă infracţiune sub forma tentativei şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

”În perioada 2011-2014, unul dintre inculpaţi, în calitate de preşedinte al unei asociaţii, în contextul derulării proiectului „Educaţia – a doua şansă”, ar fi depus la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (autoritate contractantă), mai multe documente false (contracte, facturi, dispoziţii de plată, etc.) în vederea obţinerii pe nedrept de fonduri europene”, arată comunicatul DNA.

Proiectul respectiv este implementat de Asociatia Centrul Regional de Initiere si Servicii din Sighetu-Marmatiei, presedinte Codrea Cristina,

O parte din documentele respective i-ar fi fost puse la dispoziţie de către celălalt inculpat.

Prin aceste demersuri, asociația ar fi intrat, pe nedrept, în posesia sumei de 817.904 lei.

În cauză, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă cu suma de 7.192.763,98 lei.

În acelaşi context, Autoritatea Contractantă a respins o cerere de rambursare înaintată de unul dintre inculpaţi, deoarece cheltuielile aferente au fost identificate ca fiind neeligibile.

În cauză a fost dispusă înfiinţarea popririi asiguratorii asupra conturilor bancare ale unuia dintre inculpaţi.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureş cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Cu referire la toate dosarele anterior menţionate, facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Citeste si Departamentul Antifraudă arată că un martor al DNA Cluj frauda fondurile europene

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here