Secretarul de stat Diana Morar din Ministerul Justiției face parte din grupul interministerial care analizează condițiile pentru redeschiderea școlilor din toamnă. Astfel, Diana Morar a anunțat că autoritățile își doresc ca noul an școlar să înceapă la timp, dar sunt luate în calcul trei scenarii.

Grupul interministerial de lucru privind condițiile de deschidere a școlilor ia în calcul trei scenarii, în funcție de evoluția răspândirii epidemiei SARS CoV-2 în România”, a afirmat Diana Morar. 

Potrivit acesteia, primul scenariu este cel în care elevii încep anul școlar în condiții normale, ca și până acum. Cel de-al doilea scenariu face referire la un sistem hibrid, în care o parte din elevi sunt prezenți la școală, iar o parte participă la cursuri online. Cel de-al treilea scenariu este acela în care cursurile se predau exclusiv online.

Diana Morar a mai adăugat că, în prezent, cel mai plauzibil scenariu este scenariul doi, dar se ia în calcul și posibilitatea prevăzută de scenariul trei, pe când ”primul scenariu se situează într-un plan îndepărtat la această dată”.

”Decizia modului de deschidere a școlilor este una complexă și importă a se lua în calcul multe aspecte printre care și descentralizarea luării deciziei în această privință”, a mai adăugat Diana Morar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here