Secretarul comunei Zagra, Mihail Vereș, și agentul agricol Ovidiu Lazăr Bălăi au fost trimiși în judecată de procurorii DNA pentru infracțiuni de corupție. Vereș este acuzat procurori de faptul că ar fi folosit documente false pe care le-ar fi depus la APIA, pentru a obține fonduri europene. În demersul său, Vereș a fost ajutat de agentul agricol Bălăi.

Mihail Vereș- secretarul comunei Zagra, și Ovidiu Lazăr Bălăi, agent agricol în cadrul Primăriei Zagra au fost trimiși în judecată, în luna decembrie 2018, de DNA. 

Potrivit unui comunicat al procurorilor DNA, Mihail Vereș este acuzat de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, și  instigare la fals intelectual în formă continuată.

Agentul agricol Ovidiu Lazăr Bălăi este acuzat  de complicitate la fapta de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, și fals intelectual în formă continuată. 

Conform rechizitoriului, în perioada 2008 – 2013, inculpatul Vereș Mihail a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente cu un conținut nereal, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate.
În demersurile sale, inculpatul Vereș Mihail a beneficiat și de ajutorul celuilalt inculpat, care i-a pus la dispoziție mai multe documente folosite ulterior de primul la A.P.I.A.
Prin aceste demersuri, au fost obținute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 7.815 lei, debit ce a fost achitat integral de către inculpatul Vereș Mihail. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bistrița Năsăud. 

1 COMENTARIU

  1. Pai, spuneti mai exact despre ce este vorba , nu asa… aleatoriu, ambiguu… fara sa pricepem nimic.
    A intocmit acte false, pentru terenurile care de fapt nu erau ale sale, nu intrunea conditiile pentru APIA… sau ce anume mai exact ? Stiti bine ca la sate, marea majoritate a trenurile sunt si figureaza in registrele Agricole doar declarative, nu sunt consituite in cadastru national si inca nici astazi proprietarii habar n-au exact ce suprafete au, care este granitza dintre ele… etc. etc. etc. fiind transmise din tata-n fiu… fara sa fie intabulate. In mod natural, APIA, trebuia sa nu ia in seama decat suprafetele exact delimitate , cadastrate si topografiate, cu acte in regula de intabulare pe proprietarul solicitant…
    Atunci era … ” no comment „… !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.