Ministrul Învățământului, Sorin-Mihai Cîmpeanu, a semnat un ordin potrivit căruia se va reduce numărul de elevi din clasele de liceu.

Noile modificări se aplică conform documentului, anului școlar 2021-2022.

Conform ordinului semnat de Sorin Mihai Cîmpeanu, numărul de elevi în clasele de început de ciclu în învăţământul liceal cu frecvență zi se va reduce astfel:

  • de la 28 la 24 de elevi în clasă pentru filiera tehnologică și învățământul profesional, inclusiv dual, precum şi pentru filiera vocațională – profil sportiv, teologic, pedagogic şi învățământul liceal de artă;
  • de la 28 la 26 de elevi în clasă pentru filiera teoretică.

Ordinul de ministru pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat, evidența efectivelor de preșcolari și elevi școlarizați în unitățile de învățământ particular, precum și emiterea avizului conform în vederea organizării rețelei unităților de învățământ preuniversitar pentru anul școlar 2021-2022 a fost trimis joi către Monitorul Oficial. Astfel, decizia de astăzi modifică OMEC nr. 5599/2020.

  • „Având în vedere modificările promovate, activitățile specifice mobilității personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar (privind constituirea, încadrarea și vacantarea posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar) au fost decalate corespunzător.
  • Astfel, inspectoratele școlare vor transmite până la data de 1 februarie 2021 la Ministerul Educației proiectele planurilor de școlarizare revizuite conform noilor reglementări, în vederea fundamentării cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat.
  • Această măsură se constituie într-un pas concret în direcția României Educate”, a transmis Ministerul Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.