Asociaţia „Tăşuleasa Social” organizează dea de a doua ediţie e proiectului „Şcoala de mers pe munte”.

Proiectul se adresează persoanelor cu vârste peste 18 ani, dornice să îşi însuşească un stil de viaţă activ prin acumularea de cunoştinţe necesare mersului pe munte și prin punerea acestora în practică.

 

Luni, 13 iunie, de la orele 19.00, locuitorii din Bistrița vor avea ocazia să participe la prezentarea proiectului și să discute cu reprezentanții acestuia. Numărul mare de persoane din Bistrița ce au aplicat în anul 2015 ne motivează să prezentăm proiectul în oraș din nou. Prezentarea va avea loc la Casa Armatei, din Parcul Municipal„, anunţă organizatorii.

 

„În 2015 am organizat prima ediție a Școlii de Mers pe Munte, prin care am instruit 300 de persoane dornice să învețe ce înseamnă lecția muntelui. Este prima formă de curs de drumeție montană/ hiking destinată persoanelor adulte, în cadrul căruia se prezintă cunoştinţe teoretice și practice în mod structurat. Faptul că în 2015 am avut cereri de înscriere de două ori mai multe decât locuri pentru participanți, că am primit feedback pozitiv de la cursanți atât pe parcursul proiectului cât și după finalizarea acestuia, ne încurajează să demarăm o nouă promoție a Școlii de Mers pe Munte. Proiectul oferit gratuit de Coca-Cola HBC România și dezvoltat de Asociația Tășuleasa Social, se va adresa și în acest an persoanelor cu vârste peste 18 ani, dornice să îşi însuşească un stil de viaţă activ prin acumularea de cunoştinţe necesare mersului pe munte și prin punerea acestora în practică. Vom avea  300 de cursanți care în urma unui proces de selecție vor participa la cursuri teoretice organizate pe parcursul a 2 zile în campusul Tășuleasa Social, cursuri urmate de 2 zile de drumeții cu campare în natură. Drumețiile se vor desfășura sub supravegherea unor instructori atestați .

Educația este motorul care pune în mișcare toate acțiunile Tășuleasa Social. De aceea ne propunem și în acest an instruirea unor tineri din Țara Dornelor cu privire la mediul înconjurător, la protejarea acestuia și la potențialul turistic al cadrului natural din zonă. În acest scop vom pune la dispoziția a 10 tineri din zonă un curs prin care aceștia vor putea să fie instruiți si certificați ca ghizi locali de turism”, se arată într-un comunicat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.