“Şcoala de bani pe Roţi”, cel mai extins program itinerant de educaţie financiară pentru copii din România, a ajuns la Bistriţa

192

„Şcoala de bani pe Roţi” este un proiect realizat în parteneriat cu B.C.R. Leasing şi Fundaţia Vodafone România, reprezentând o componentă a programului de educaţie financiară a BCR. Atelierele gratuite de educaţie financiară, adresate copiilor cu vârste între 7 şi 14 ani, se desfăşoară într-un camion numit FLIP, transformat în sală de curs, unde copiii vor învăţa prin joacă unele concepte şi noţiuni financiare.

 

Proiectul de educaţie financiară îi încurajează pe copiii cu vârsta între 7 si 14 ani să înveţe cum circulă banii în lume, cum să facă economii şi cum să gestioneze un buget, toate acestea cu ajutorul unor jocuri fără a fi nevoiţi să înveţe definiţii sau formule, în cadrul atelierelor de educaţie financiară. Astfel camionul FLIP devine loc de joacă şi sală de curs.

DSCF6402-1

Durata unui atelier este de o oră şi jumătate, timp în care copiii sunt ghidaţi de traineri specializaţi într-o călătorie care are ca scop familiarizarea celor mici cu noţiunile financiare de bază.

În conferinţa de presă care a precedat deschiderea atelierelor, Luciana Pop – director Grup Retail 27 Bistriţa, a subliniat că elevii vor avea posibilitatea de a învăţa despre responsabilitatea financiară.

„Am dori foarte mult să-i învăţăm cum se împarte şi cum se constituie un buget familial şi avem încredere că învățând aceste lucruri vor avea o viaţă mai bună, vor fi mai atenţi cu banii lor”, a precizat Luciana Pop.

Atelierele se desfăşoară zilnic între orele 08,15 – 18,00 , iar înscrierile sunt gratuite şi se pot face pe grupuri de câte 15 elevi pe toată durata zilei de desfăşurare a cursurilor.

Cei interesaţi pot suna la telefon 0725772255 sau pot accesa pagina de internet www.scoaladebani.ro/peroti.

 

Marius Vasilică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here