Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa, Radu Moldovan era să fie luat la bătaie, recent de către Codrin Ştefănescu, un alt coleg de-al său de partid. Acest lucru este deja ştiut de o ţară întreagă. Ce a rămas neobservat este că Moldovan a ieşit din şedinţă după Zgonea şi împreună cu alţi doi colegi de partid deoarece, toţi patru au fost absolvenţi ai unei şcoli ce scotea pe bandă rulantă securişti.

 

Evenimentele s-au petrecut în şedinţa explozivă la Partidului Social Democrat, după condamnarea lui Liviu Dragnea.

După cum bine se ştie, în partidul social democraţilor există două tabere: susţinătorii lui Valeriu Zgonea şi Liviu Dragnea.

S-au spus cuvinte dure, iar Victor Ponta, care cel mai probabil asculta la telefonul unui apropiat discuţiile, a intervenit decisiv, cu o postare care a fost imediat citită în sală.

Conducerea PSD, lideri de organizaţii judeţene şi de la centru, s-a strâns, vineri, în sediul din Kiseleff, aşteptând decizia ICCJ în dosarul Referendumul. După pronunţarea sentinţei, moment de stupoare: toţi încremenesc.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fiind una definitivă.

 

Radu Moldovan pesedistul rebel

Prezent la întâlnire, preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan l-a atacat verbal pe Codrin Ştefănescu provocând un conflict ce a luat amploare.

Când preşedintele PSD, Liviu Dragnea a întrebat sala care este poziţia lor referitoare la Valeriu Zgoneavs propria persoană Codrin Ştefănescu, care ţinea legătura cu organizaţiile judeţene îi spune tranşant: Te-a votat tot Congresul, sute de mii de oameni, n-ai voie să demisionezi.

Acela a fost momentul culminant, în care Radu Moldovan, totodată preşedintele organizaţiei Bistriţa-Năsăud, l-a atacat pe Ştefănescu.

„Cine eşti tu să vorbeşti în numele nostru? Poate avem altă opinie. De ce ai ieşit să vorbeşti cu presa?”, îl întreabă Moldovan pe Ştefănescu.

Secretarul general adjunct îi răspunde tăios: Da’ de ce n-ai ieşit tu, papagalule!.

În ceea ce a urmat, spiritele s-a încins, ajungându-se la înjurături. Morţii mă-tii! a fost cea mai ”uşoară” dintre ele. Câţiva participanţi au sărit să îi despartă pe Moldovan şi Ştefănescu, cel din urmă părând gata să-l ia la bătaie pe liderul judeţean.

Din nefericire pentru pesedistul bistriţean Gabriela Firea, Viorica Băncilă, Olguţa Vasilescu i-au luat partea lui Ştefănescu.

Valeriu Zgoneaa părăsit sala de şedinţă urmat de Georgian Pop, Mihai Tudose şi Radu Moldovan. Poziţia liderilor PSD era de a-l susţine pe Liviu Dragnea şi a-i cere să rămână în fruntea partidului.

 

Colegi la şcoala de ”servicii şi informaţii”

Conflictul s-a iscat totuşi între lideri pesedişti ce au în comun o şcoală de ”servicii şi informaţii”. În timpul mandatului de deputat a fost nevoit să îşi facă public CV-ul. Acolo, Radu Moldovan dezvălui că:

în 2006 a studiat la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” Bucureşti – Colegiul National de Apărare, ulterior în 2007 la Academia Naţională de Informaţii “ Mihai Viteazu” – Colegiul Superior de Securitate Naţională şi după a făcut un master management educaţional în cultură de securitate naţională la aceeaşi instituţie.

Tragem de aici concluzia că Radu Moldovan a avut o pasiune pentru ”informaţii”

Valeriu Zgonea pe de altă parte, se pare că a fost coleg cu Radu Moldovan. În CV-ul acestuia, apare în exact aceeaşi perioadă, la capitolul studii: 2006 – masterat: Colegiul Naţional de Apărare şi în 2007 – masterat: Colegiul Superior de Securitate Naţională.

Georgian Pop, cel care a plecat din şedinţă alături de cei doi mai sus menţionaţi, surpriză…le-a călcat pe urme. În CV-ul acestuia se arată că imediat după ce Moldovan şi Zgonea au părăsit băncile şcolii de ”informaţii” s-a înscris şi el pentru un an, în 2009 laAcademia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul” – Colegiul Naţional de Informaţii.

Despre tânărul Georgian trebuie să precizăm că a fost coleg de promoţie cu Moldovan şi Zgonea în 2007, la, desigur Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” – Colegiul Naţional de Apărare.

mihai tudose

Tudose capul găştii

Mihai Tudose în schimb le dă clasă la ceilalţi trei. După cum deja bănuiţi, acesta a studiat şi el, culmea la Colegiul Naţional de Apărare.

În 2010, devine doctor în domeniul Ştiinţelor Militare  şi informaţii la Academia „Mihai Viteazu”.

Spre deosebire de ceilalţi trei, Mihai Tudose a şi devenit lector universitar în cadrul aceleiaşi instituţii.

gregorian pop

A scăpat PSD-ul de securişti?

Cei patru membrii de partid sunt de fapt securişti fără dar şi poate. Pe lângă bănuielile deja existente, acum se confirmă relaţia strânsă a găştii lui Zgonea şi colegialitate ce a existat între aceştia.

Cu alte cuvinte se poate spune că a existat o promoţie dubioasă de pesedişti absolvenţi ai „Ştiinţelor Militare şi Informaţii”, pentru că oricum coincidenţa este foarte mare.

De cei ei? De ce toţi patru în acelaşi timp s-au apucat de „carte” sau de „ascultat” şi de ce partidul nu i-a interogat complet niciodată.

Desigur că în sală au mai existat colegi de partid şi promoţie cu Radu Moldovan, Valeriu Zgonea, Mihai Tudose şi Georgian Pop, dar fără îndoială, ceilalţi au ales să rămână ”sub acoperire” în tabăra susţinătorilor lui Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.