Administrația Bazinală de Apă (ABA) Someș Tisa a modificat proiectul care vizează reabilitarea lacului Colibița și a malurilor râului Bistrița și recent a primit și decizia de încadrare pe proiect. Urmarea a fost un scandal cât casa cu ecologiștii, apărătorii naturii, care au lansat acuzații la adresa Apelor Române dar și la cea a APM Bistrița-Năsăud.

Agenția Județeană de a Comisiei Protecție a Mediului Bistrița Năsăud a stabilit, pe 8 ianuarie, în cadrul unei ședințe de Analiză Tehnică faptul că proiectul derulat în interiorul sitului „Natura 2000” „Cușma”, de lângă munții Călimani, n-are nevoie de evaluare a impactului asupra mediului și nici de evaluare adecvată, proceduri prin care se asigură faptul că lucrările făcute în zone protejate nu distrug ecosistemele. Pe 11 ianuarie, respectiva decizie de încadrare a fost emisă. În acest interval, ecologiștii s-au arătat foarte revoltați de faptul că cei de la APM BN nu au luat în seamă propunerile lor, în condițiile în care un studiu realizat de ISPH Project Development indica, în urmă cu mai bine de un an faptul că lucrările prevăzute în proiect sunt periculoase pentru ecosistem.

Citește mai multe detalii despre acest subiect în ediția tipărită a Gazetei de Bistrița.

4 COMENTARII

 1. Ma… faceti ce aveti de facut si nu tot asteptati dupa acesti Gica Contra la orice .
  Daca asteptati pana se rezolva cererile acestora, pana se rezolva contestatiile la cereri… samd… riscati sa se rupa barajul si sa nu mai fie nevoie de nici o ” reabilitare „. Domnuleee… ce aveti de facut FACETI , ca este BUN FACUT ! Lasati-i sa urle pan-or da in babaiala … !
  Uitati, din cauza importantei acordate de municipalitatea bistriteana la acei Gica Contra , municipiul Bistrita ( tara asta in ansamblu ca nu era doar avantajul Bistritei ) a pierdut fondurile europene pentru Centura Sud a municipiului … si astazi intre Centru Unirea si Hanul/Spitalul Judetean Bistrita, pe DN.17 ( E.576 ) efectiv la orele de varf se blocheaza circulatia din cauza aglomeratiei din traficul rutier. Daca s-ar fi demarat lucrarile acestei artere rutiere, centuri, alei, carari ori cum dr.acu i-ar fi zis, astazi ar fi putut circula pe ea absolut „toate culorile „de masini si nu s-ar mai fi blocat in trafic , dar au fost circa 0,001 % din populatia Bistritei, care tot urla , zbiara si striga de regula pentru orice… care au dat in judecata pana si pe Bunul Dumnezeu … si asteapta sa vina Comisia Cosmica din Ceruri… sa le faca lor nu stiu ce „dreptate „( cica ) …
  Pe vremea mitraliatului Ceausescu, au fost la fel, tot felul de opozitii cand s-a facut vechea „centura „care astazi este transformata in strada intravilana si-i zice str. Cetatii … care strabate vechea Zona Industriala Bistrita de la Vest spre Est … ( transformata in strada … astazi ) si la care Partidul Comunist a hotarat, a decis , s-a apucat de lucru, a facut si astazi foarte bine, circula pe acolo, absolut toate „culorile de masini „… nu doar cele rosii ori albastre… si-i OK !
  REPET : CE AVETI DE FACUT… FACETI si lasati-i pe „urlaii „astia sa zbiere pan-or crapa ranza-n ei ! !

  • @ cititorul anti-lege. Asta da mentalitate de anul 2019! Incalcati legea si distrugeti natura degeba, pe banii nostri, nu cumva sa ascultati de vocea ratiunii! Ce legatura are, tovarase, distrugerea raului la kilometri aval de baraj cu siguranta barajului? Este asa de greu sa gandesti inainte de a „urla la tastatura”?

 2. Deși, din cauza Apelor Romane, avem cele mai distruse râuri din Europa, de parcă am fi un popor care urăște natura la paroxism, distrugerile continuă. Culmea este că nici măcar nu mai au decența să folosească pretexte rezonabile, sau sa mimeze că respectă legea. Vor sa ne lase doar cu betoane și buturugi, de parcă ei nu trăiesc în această țară, nu sunt și ei afectați. Banii le-au luat mințile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.