Scandal si aglomeratie pentru pasapoarte

165

Aglomeraţia la sediul din Pipera al Direcţiei Generale de Paşapoarte a continuat joi, oamenii alegând să vină aici, deşi autorităţile anunţaseră că din această zi cererile pentru paşapoartele simple temporare vor putea fi depuse şi la ghişeul din Piaţa Amzei.

Mulţi nu ştiau despre anunţul făcut de autorităţi, iar alţii au venit în Pipera pentru că le-a fost mai aproape. Oamenii au venit la ghişee de la primele ore ale zilei, mulţi cu copii mici, formându-se cozi mari.

„Stau de mai bine de trei ore, este foarte cald şi nu mai putem. Am venit aici în Pipera că a fost aproape şi am crezut că astăzi va fi mai uşor”, a spus, pentru AGERPRES, o femeie ce aştepta să îi vină rândul pentru a depune documentele necesare eliberării paşaportului pentru copil.

„Nu este organizare, asta e. Nu ştiu de ce nu se deschid şi în alte părţi ghişee”, a spus un bărbat vizibil iritat de situaţia cu care se confrunta.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Paşapoarte au declarat, pentru AGERPRES, că au pus la dispoziţie un autocar pentru transportul spre punctul de lucru din Piaţa Amzei, ca o soluţie de moment pentru diminuarea aglomeraţiei de la ghişeele din Pipera.

Subsecretarul de stat în MAI Valeriu Mihai a fost prezent joi la sediul din Pipera pentru a supraveghea situaţia şi a cerut oamenilor se ducă cu încredere şi la sediul deschis la Amzei.

„Azi noapte am resetat sistemul şi de astăzi este posibil să primim orice tip de paşaport la sediile din Pipera şi sediul din Piaţa Amzei. În Amzei avem şase ghişee, în Pipera avem 11. Deci, mai mult de jumătate se găsesc în Amzei, acestea nu funcţionează la capacitatea lor maximă, motiv pentru care încercăm să direcţionăm toţi cetăţenii să meargă către Amzei pentru că pot depune şi acolo cerere pentru orice tip de paşaport”, a declarat presei Valeriu Mihai, conform Agerpres.

El a precizat că nici sistemul online nu este mai liber, programările făcându-se din 10 în 10 minute.

MAI a anunţat că, începând de joi dimineaţă, cererile pentru paşapoartele simple temporare vor putea fi depuse la toate ghişeele atât de la sediul din Şoseaua Pipera, cât şi la cel din Piaţa Amzei. Pentru aceasta a fost solicitată Imprimeriei Naţionale o imprimantă specială, care să fie instalată în sediul din Amzei. Până în prezent, acest tip de paşaport se putea elibera doar la trei ghişee din sediul din Şoseaua Pipera.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a anunţat că luni că săptămâna viitoare va fi inaugurat un alt sediu al Serviciului Paşapoarte în cadrul complexului comercial Plaza România, care va prelua activitatea a trei puncte de lucru.

Cozile imense de la Paşapoarte i-au determinat pe oficialii MAI să se gândească şi la soluţii complementare. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat că a iniţiat un proiect de modificare a legii pentru prelungirea valabilităţii paşaportului de la 5 la 10 ani pentru persoanele cu vârste de peste 25 de ani.

1 COMENTARIU

  1. Nu inteleg de ce le trebuie pasapoarte, cata vreme circula in UE doar cu buletinul de identitate si nu inteleg de ce nu se poate face C.I. si copiilor chiar si inaintea varstei de 14 ani… daca asta-i motivul pentru care toti „lacustarii” stau la cozi interminabile si vesnic nu poti merge la „Pasapoarte ” cu oarece problema din cauza lor .
    Totodata, nu inteleg nici de ce Guvernul nu vrea si nu vrea, sub nici o forma, sa emita un Ordin, prin care toate solicitarile de pasaport, permis de conducere, certificat de inmatriculare , apostila… etc. etc. sa se faca in baza unei planificari online exclusiv , pe date si ore… asa cum se face la ambasade cand cineva solicita vissa … ori la RAR cand se inmatriculeaza o masina importata… si nimeni sa nu mai poata fi luat „peste rand ” fara programare ?! Ce-i atat de greu ?
    Problema este ca acolo sus, cineva ori este „na.rod”… ori efectiv nu-l intereseaza acest aspect si isi bate joc de noi toti !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here