Începând de luni, 15 februarie, 6 elevi ai şcolilor de subofiţeri din ţară se află la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa – Năsăud (IJJ B-N), pentru a-şi efectua stagiul de practică în conformitate cu programa şcolară de profil.

 

 

Potrivit IJJ B-N, cei şase tineri vor efectua acest stagiu pe linie de pază şi protecţie instituţională până în data de 26 martie. Dintre aceştia, cinci sunt studenţi în anul I la Şcoala Militară de Subofiţeri din Fălticeni iar unul urmează cursurile Şcolii Militare de Subofiţeri din Drăgăşani. Toţi cei şase tineri sunt recrutaţi de Serviciul Resurse Umane prin campaniile de recrutare de tineri din cadrul Jandarmeriei bistriţene de anul trecut, fiind domiciliaţi pe raza judeţului nostru: patru sunt din Bistriţa iar ceilalţi doi provin din Năsăud, respectiv localitatea Negrileşti.

 

 

Ca şi colegii lor, şi cei şase tineri vor finaliza cursurile acestor unităţi de învăţământ anul viitor, când, după absolvirea anului II de studiu, vor fi încadraţi în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa – Năsăud. Tinerii care aleg să urmeze cursurile unor astfel de instituţii de învăţământ au pe viitor siguranţa unui loc de muncă şi astfel după doi ani de studiu ajung să îşi desfăşoare activitatea în slujba cetăţeanului, într-o instituţie sigură cu statut militar.

 

Iulia STUPINEAN 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.