Șase femei din Lunca Ilvei, condamnate pentru delapidare! Au dat o gaură firmei la care au fost angajate, de peste 260.000 lei

183

Șase femei din Lunca Ilvei, care au lucrat ca gestionare la magazinul unei firme ce-și avea sediul în comuna Rodna, au fost condamnate la pedepse cuprinse între doi ani și 3 ani cu suspendare pentru delapidare. Cele șase ilvence au fost găsite de patroni cu un gol în gestiune de peste 230.000 lei în visteria firmei, după ce au vândut parte din materiale pe datorie, cunoscuților, sau de care au beneficiat chiar ele, fără însă să mai achite costul acestora. Inițial, când procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud le-au acuzat pe cele șase de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave, judecătorii de la Năsăud le-au găsit nevinovate. În apel, atât procurorii, cât și patronii firmei au cerut condamnarea lor pentru delapidare, infracțiune care reieșea foarte clar din actele de acuzare. Pe lângă faptul că au primit sentințe de condamnare, cele șase femei au de plătit peste 80.000 lei, plus dobânzi calculate începând cu 2009, cu titlu de despăgubiri civile, firmei ale cărei angajate au fost.

 

Între anii 2006 – 2008, au fost angajate pe rând Ana Hrișcă, Budușan Lăcrimioara, Carmen Sucilă, Rozica Mihăilă, Sabina Păvălean și Maria Ani, care aveau calitatea de gestionare ale unui magazin ce aparținea SC Torente SRL.


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistrita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here