Peste 200 de clienți ai unor localuri din Bistrița și Prundu Bîrgăului,  au fost legitimați și 50 de autoturisme au fost oprite pentru control de către polițiști, în week-end, în urma acestor verificări fiind aplicate amenzi de peste 25.000 lei. Totodată, un tânăr a fost prins având asupra sa droguri, iar un minor dispărut de la domiciliu și dat în urmărire la nivel național, a fost depistat.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii de la Investigații Criminale, Investigarea Criminalității Economice, Acțiuni Speciale, precum și cei ai Serviciului Criminalistic și Biroului Rutier Bistrița, din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud au desfășurat acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Astfel, au fost verificate 7 localuri publice din Bistrița şi Prundu Bîrgăului, fiind legitimate peste 200 de persoane. Totodată, acțiunile polițiștilor au vizat și siguranța rutieră, fiind oprite pentru control aproape 50 de autoturisme.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 25.110 lei: 6 conform  normelor legale care prevăd obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 28 pentru circulația pe drumurile publice, o sancțiune contravențională pentru comerț ilicit, o sancțiune contravențională în baza legii care obligă agenții economici să țină registrul unic de control  și 4 pentru tulburarea liniștii și ordinii publice. Totodată, a fost ridicată în vederea confiscării suma de 1.251 lei.

De asemenea, un minor dispărut de la domiciliu, urmărit la nivel național, a fost depistat de polițiști.

Tot în cadrul acțiunilor, într-un local public, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale l-au depistat în flagrant pe un tânăr din localitatea Matei care avea asupra lui un pliculeț ce conținea mai multe resturi vegetale, susceptibile a avea efect psihotrop. Polițiștii au ridicat substanțele descoperite asupra tânărului și le-au înaintat structurii competente în vederea continuării cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here