Peste 100 de accidente de muncă s-au înregistrat anul trecut în anul 2021, 7 dintre acestea soldându-se cu decesul persoanelor accidentate, restul cu invaliditate sau cu incapacitate temporară de muncă, potrivit unui raport al Casei Județene de Pensii (CJP) Bistrița-Năsăud, prezentat miercuri, în ședința de Colegiul Prefectural care a avut loc miercuri la Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Potrivit raportului prezentat de directorul CJP Bistrița-Năsăud, Sanda Vișan,  pe parcursul anului 2021, 102 persoane au suferit accidente de muncă, dintre care 7 au decedat, iar alte 10 s-au soldat cu invaliditatea persoanelor. De asemenea, au suferit incapacitate temporară de muncă 94 de persoane .

Conform documentului, anul trecut, s-au soluționat 664 cereri de acordare a drepturilor prevăzute de Legea nr. 346/2002 republicată privind asigurarea pentru accidente de muncă și boli profesionale, cu modificarile și completările ulterioare,  au fost întocmite 35 tablouri de prevenire și de constatare pe post de lucru/loc de muncă, au fost propuse pentru angajatori un număr de 2.754 măsuri de prevenire, au fost avizate un număr de 317 concedii medicale și au fost plătite indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă cauzate de accidente de muncă și boli profesionale în sumă de 391.189 lei, s-au acordat despăgubirii pentru deces în valoare de 153.900 lei.

Totodată, s-au acordat prestații și servicii pentru reabilitare profesională în sumă de 205.101 lei, s-au acordat compensații pentru atingerea integrității în sumă de 4.460 lei, s-au prelucrat 117 de documente și formulare europene privind dreptul la prestațiile în natură pentru asigurarea împotriva accidentelor de munca și bolilor profesionale și s-au acordat prestații în cuantum de 69.874,60 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here