Justiţia sud-coreeană investighează dacă grupul Samsung a plătit mai multe persoane pentru ca acestea să nu publice imagini în care fostul preşedinte al companiei, Lee Kun-hee, apare în compania unor prostituate, transmite marţi agenţia EFE.

Conform unor surse judiciare sunt investigaţi un fost angajat al companiei şi mai mulţi complici bănuiţi că l-ar fi şantajat pe preşedintele concernului Samsung, societate care asigură circa 20% din PIB-ul Coreii de Sud, scrie agerpres.ro.

Compania a recunoscut că a existat un şantaj la adresa lui Lee Kun-hee, dar nu a precizat dacă acesta din urmă a oferit o sumă de bani celor care l-au ameninţat cu publicarea acelor imagini compromiţătoare.

Pe lângă şantaj, justiţia investighează şi fapta preşedintelui companiei, bănuit că a plătit de cinci ori prostituate între decembrie 2011 şi iunie 2013, când au fost efectuate înregistrările, precum şi dacă aceste plăţi au fost făcute din banii săi ori din cei ai companiei. Prostituţia este interzisă prin lege în Coreea de Sud.

Lee Kun-hee, în vârstă de 75 de ani, a suferit un infarct în anul 2014 şi la ora actuală se află în spital. Fiul său, Lee Jae-yong, a preluat conducerea Samsung, dar luna trecută a fost arestat în dosarul ce priveşte scandalul de corupţie denumit ‘Rasputina’, care a zdruncinat scena politică locală şi a condus la destituirea preşedintelui Park Geun-hye.

1 COMENTARIU

  1. N-ar mai exista PROSTITUTIE, DACA :
    1./ STATUL AR ASIGURA LOCURI DE MUNCA pentru toate femeile ;
    2/. Pentru cei RAI DE MUSCA le-ar crea LEGAL LOCURI UNDE SA SE „F.UTA ” PANA LE-OR SARI „CAPACELE ” ;
    3/. Daca „acasa ” , nevestele noastre s-au comporta in „pat”… ca si prostituatele !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here