Sursa foto: Facebook

În perioada 12-13 decembrie, la Congresul Mondial al Salvatorilor cu Drone, compeție ce a avut loc la Paris, echipa Salvamont a României a fost desemnată cea mai bună echipă de salvare cu dronă.

Premiul „Best Upcoming Search And Rescue Drone Team Award” (Premiul pentru cea mai bună dezvoltare a echipei de căutare şi salvare cu drona) așază echipa României printre cele mai bune din lume în utilizarea tehnologiei ultramoderne în descoperirea și localizarea victimelor.

Competiția a avut loc în capitala Franței, în zilele de 12-13 decembrie și au participat echipe de salvamontiști din Brașov, Gorj, Prahova și Harghita alături de instituții, asociații de salvare, organizații profesionale sau institute de cercetare în domeniul salvării, din peste 60 de țări. „Suntem mândrii să reprezentăm România la această conferință internațională, iar premiul obținut de delegația Salvamont ne onorează și ne motivează să fim mai buni în fiecare zi!”, a scris Sebastian Marinescu, șeful Salvamont Brașov.

Serviciul Public Judeţean de Salvamont Braşov va extinde, anul viitor, proiectul de salvare a persoanelor dispărute cu ajutorul dronelor și va fi, totodată, amenajat un Centru judeţean de analiză a datelor colectate în acest mod, informează Agerpres. „La Braşov avem o dronă cu termoviziune și suntem în curs de amenajare, cu sprijinul Consiliului Județean Brașov, a unui Centru Judeţean de analiză a datelor. În cadrul lui vom putea analiza imaginile capturate de dronele folosite de către salvamontişti și vom putea identifica persoanele dispărute, cu ajutorul inteligenţei artificiale. Datorită acestui sistem, în numai 30 de minute, o dronă poate parcurge 5 kilometri liniari şi poate acoperi o suprafaţă de peste 24 de hectare. Astfel, se pot transmite fotografii şi imagini care, după descărcare, pot fi procesate şi analizate în mai puţin de 2 minute, mărindu-se capacitatea de căutare de aproape 10 ori”, a explicat Sebastian Marinescu. În misiunile lor, salvamontiștii vor putea folosi sirenele și girofarurile pe mașinile din dotare, astfel încât să poată ajunge mai repede la victime, scrie Digi24.ro.

Citește și: Ordin național „Pentru Merit” în grad de ofițer acordat unui conte austriac ce a făcut milioane de pe urma pădurilor din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.