Se spune că „așa cum îți așterni, așa dormi”. Ori atunci când alegem salteaua, dacă nu ținem cont de caracteristici anume, riscăm să ne compromitem starea de bine, de confort. Somnul este sursă de energie, este absolut necesar și influențat în mod direct de salteaua folosită și tipul de pat. Așadar de importanţă majoră, mai ales că este o investiție pe termen lung, salteaua va fi aleasă după criterii multiple și dintre cele mai variate.

Este firesc să fim și confuzi, având în vedere diversitatea de tipuri de saltele. Le regăsim inclusiv în magazinele de bricolaj. Totuși alegerea uneia dintre acestea nu presupune doar a analiză rezumată la ce pare mai mare, dimensiune potrivită și ce se încadrează în buget.

Să ne educăm despre preferințe și necesități în materie de saltele

Pare destul de ușor să tranșăm opțiunile în funcție de fermitatea suprafeței. Este de preferat alegerea unei saltele mai ferme, cu cât greutatea celor care o vor folosi va fi mai mare. În plus, o saltea mai fermă este chiar recomandată celor cu dureri de spate.

Din punct de vedere al tipologiilor, există saltele cu arcuri, ce rezistă mai mult pentru că se deformează greu, cele cu spumă cu memorie sau cele ortopedice.

Achiziții de calitate, din magazinele de nișă

Diversitatea de opțiuni ar putea crea confuzie, încât cumpărătorul să se rezume şi la ce își permite. La fel de confuz este să înțelegem distincția între termeni sau particularităţile ce diferențiază saltelele între ele. Recomandarea este de a opta pentru achiziții făcute din magazinele de nișă, cum este și Expert-Saltele. Vezi aici variante care se încadrează în bugete diverse, de calitate și care țin cont de caracteristici de interes.

Spre exemplu, pentru cei care își doresc o saltea care să le permită mișcări ce nu influențează confortul unei alte persoane, în cazul saltelei de pat dublu, recomandarea este pocket-spring. Are arcuri independente, este ergonomică și deci confortabilă.
Saltele cu spumă cu memorie sunt recomandate celor care au probleme cu coloana. Marele avantaj al acestor tipuri de saltele este materialul lor de bază. Nu au arcuri în componenţă, sunt moi, oferă confort sporit și revin la forma inițială după ce ne ridicăm de pe ele. Materialul se adaptează formei corpului ocupantului. Asta înseamnă și că nu vor mai exista puncte de presiune asupra corpului.
O altă opțiune este cea a saltelelor din latex. Au o duritate medie, sunt foarte flexibile și o alegere potrivită pentru cei care nu au neapărat dureri de spate. Important de precizat este că permit o bună circulare a aerului.
În funcție de greutatea celui care va folosi salteaua, aceasta ar trebui să fie ortopedică sau superortopedică, în cazul celor mai corpolenţi.

Dimensiuni și grosime

Salteaua va fi aleasă ca dimensiune strict conform tipului de pat, cadrului acestuia. Pentru un pat de o persoană vorbim de lățime de 90 de cm. La cele pentru două persoane, matrimoniale, vor fi necesare saltele de 180×200 cm.  

Grosimea saltelei este și ea importantă. La o saltea ce are tendința de a se aplatiza sub acțiunea greutății, veți ajunge la nivelul cadrului patului. De preferat să fie de 19 sau chiar mai mult de 20 de cm grosime. Practic, dacă este mai înaltă, cu atât mai bine, grija față de înălțimea acesteia fiind mai degrabă întâlnită la paturile pentru copii.

Expert-Saltele, ghidul cumpărătorului pentru salteaua potrivită

Înainte de a începe căutările, ar fi bine să știți ce buget maxim este disponibil, ce dimensiune trebuie să aibă salteaua și eventual preferințe legate de producător. Avem tendința de a oferi mai multă încredere unor produse semnate de anumite branduri. Expert-Saltele pune la dispoziție filtre active astfel încât un cumpărător este ghidat corespunzător către categoria optimă de produse.

Stocul din magazinul online de saltele vă permite să știți și timpul de livrare. Fiecare tip de saltea are detalii specificate, de la greutatea maximă pe care o suportă, până la grosimea acesteia, nivel de duritate și perioada de garanție. Livrarea are acoperire națională, așadar nu vă limitați de destinația pe care o aveți – salteaua potrivită poate fi mai ușor regăsită în magazinul online!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here