Sursa foto: Facebook

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a declarat că se bazează pe sprijinul Greciei în ceea ce privește aderarea țării noastre la spațiul Schengen.

„În ceea ce priveşte relaţiile bilaterale, l-am rugat pe domnul prim-ministru şi echipa dumnealui să ne sprijine în tot ceea ce înseamnă demersul nostru de a fi cât mai curând admişi în spaţiul Schengen. Este un obiectiv national, este o recunoaştere faţă de eforturile pe care ţara noastră le-a făcut în acest sens şi care s-au văzut foarte bine în această perioadă, de când a început războiul în Ucraina”, a declarat Ciucă, potrivit ziare.com

Șeful Guvernului a mai spus că România a asigurat toate elementele pentru ca tranzitul de persoane, bunuri, cereale, dinspre Ucraina și Moldova, să se desfășoare în condiții de siguranță.

”Totodată, este o răsplată faţă de cetăţenii români care aşteaptă de zece ani să dobândim acest statut de ţară membră Schengen, pentru că, în felul acesta vom putea să contribuim mult mai facil la tot ceea ce înseamnă tranzitul de bunuri şi întărirea siguranţei şi securităţii pe graniţa Schengen”, a precizat şeful Executivului.

Reamintim că Nicolae Ciucă a afectuat, azi, 7 iulie, o vizită de lucru în Grecia cu prilejul operaţionalizării interconectorului de gaze Grecia – Bulgaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here