În timp ce NATO face exerciţii în România şi Marea Neagră, avioane de supraveghere ruseşti sunt interceptate frecvent în ţara noastră.

În prezent, spaţiul aerian al României este apărat de 4 avioane Typhoon ale Marii Britanii.

Declaraţia îi aparţine comandorului de aviaţie Chris Ball, comandantul detaşamentului britanic, în cadrul unei ceremonii la împlinirea a 100 de ani de existenţă a Aviaţiei Militare Regale Britanice.

„Am avut primă interceptare pe data de 3 mai, a fost un avion neutorizat de supraveghere rusesc şi am tot fost ocupaţi de atunci. Nu o să intru în detalii, dar lucrăm îndeaproape cu colegii români de pe MIG-urile 21 cu care împărţim baza de la Mihail Kogălniceanu şi colaborăm la această misiune NATO. De asemenea, colaborăm şi cu ceilalţi parteneri NATO care operează în regiunea Mării Negre”, a afirmat Chris Ball.

1 COMENTARIU

  1. Si ce-o sai faca unui astfel de „bombarider ” … daca se incumeta sa treaca abuziv peste teritoriul tzarii ( sau ” gresala de pilotaj ” ) si nici nu se va supune „somatiei de aterizare fortzata ” la interceptarea avioanelor care ne fac ” politia spatiului aerian ” ?
    Cred ca ar fi un dezastru pentru pacea in zona, daca s-ar recurge la doborarea acestuia prin interventie armata . Este daca vreti, ca si cum prin gardul din curte se maraie si latra un pechinez, la ursul care trece nestingherit pe drum…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here