Ministrul de Interne, Marcel Vela și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, au anunțat măsurile pe care toți românii vor trebui să le respecte în perioada următoare în contextul stării de urgență decretată pe teritoriul în vederea combaterii extinderii infecțiilor cu CoVid-19.

 • Se suspenda activitatea de servire si consum a produselor alimentare si a bauturilor alcoolice si nonalcoolice ale localurilor si restaurantelor.
 • Suspendarea activitatilor culturale, religioase, sportive, tratament balnear si ingrijire personala in spatii inchise.
 • Se interzice organizarea si desfasurarea oricarui eveniment cu peste 100 de persoane in spatii deschise.
 • Toți conducătorii autovehiculelor de transport marfa cu capacitate mai mare de 3,5 tone au obligatia ca la trecerea granitei sa aiba mijloace de protectie: dezinfectant, manuși. 
 • Cei care sosesc din zone rosii sau galbene nu se supun masurilor de carantina daca la granita nu manifesta simptome.
 • Cu privire la export: Ansamblele și subansamblele echipamentelor medicale fabricate în România pentru beneficiari din afară nu fac obiectul restricțiilor la export.
 • Se suspenda toate zborurile spre Spania si din Spania catre Romania, pentru 14 zile, din 18 martie, ora 18:00, ora Romaniei.
 • S-a prelungit măsura suspendării zborurilor spre și din Italia pentru 14 zile, din 23 martie. 
 • Aceste masuri nu se aplica zborurilor efectuate cu aeronave de stat, transport marfa, corespondenta, umanitare, aterizari tehnice, necomerciale sau de urgenta.

A fost emis un ordin al ministrului: pe durata starii de urgenta, politia romana, politia nationala va conduce operational prin inspectoratele judetele politia locala care functioneaza pe raza de competenta.

Pe linie medicală au fost emise ieri si azi a avizat ministrul mai multe ordice care privesc urmatoarele aspecte:

 • Masuri de redistribuire a rezidentilor in regim de voluntariat in caz de necesitate. Rezidentii in medicina interna si de familie intrerup activitatea si se prezinta in vederea repartizarii pentru a sprijinii directiile de sanatate publica.
 • La nivelul fiecarui centru medical vor fi recrutati studenti pentru a sprijini activitatii din camerele de garda.
 • Au fost instalate 162 de corturi speciale pentru triajul medical. Astfel de corturi mai sunt si in fata unor spitale unde au fost instalate pentru separarea fluxurilor pentru cei care vin pentru alte motive decat cele respiratorii.

1 COMENTARIU

 1. Bravo Olanda si Marea Britanie pentru decizi „imunizarii de turma”! Imunitatea NATURALA este cea mai buna formula! Cine a eradicat CIUMA? A fost SELECTIE NATURALA! Ipocrizia „ne pasa de tine” si dictatura binelui comun. Ce se intampla cu TUBERCULOZA care „umbla libera” pe strazi prin cersetori si sarmanii strazii? Dictatura neo-marxista la putere in Romania! Si cand te gandesti ca i-am votata gandindu-ne ca sunt LIBERALI si nu dictatori….CINE ISI LASA LIBERTATEA PENTRU SECURITATE LE VA PIERDE PE AMANDOUA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here