România are bani pentru plata celui de-al doilea sistem de rachete Patriot

34

La începutul lunii septembrie, este probabil ca România să facă plata pentru al doilea sistem Patriot, potrivit declaraţiei ministrului Apărării, Mihai Fifor.

 

„Suntem deja în al doilea an cu rachetele Patriot. Anul trecut am achiziţionat primul sistem de rachete Patriot. Acum suntem în faza în care suntem pregătiţi să plătim al doilea sistem. Suntem pregătiţi să facem această plată. Probabil la începutul lunii septembrie, de îndată ce scrisoarea de acceptare va veni din Statele Unite, vom face plata pentru al doilea sistem. În februarie am plătit primul sistem de rachete HIMARS. Să nu uităm că România recepţionează anul acesta primele 36 de transportoare blindate 8×8 Piranha 5, din care şase, cu mândrie pot spune, vor fi produse la Uzina Mecanică din Bucureşti, iată (…) întoarcem banii în industria naţională de apărare, un lucru formidabil”, a declarat Mihai Fifor, ministrul Apărării pentru un post de televiziune.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor a subliniat că România are banii pentru a face această plată.

„Nu e chiar un miliard. Avem banii, da. Este o sumă importantă. Este o obligaţia a noastră şi asigurăm o capabilitate extrem de importantă în România”, a precizat Fifor, conform Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here