Robert Sighiartău: Voința românilor, exprimată de PNL, a învins! Alocațiile de stat pentru copii se măresc de la 1 martie

163

După ce Guvernul a emis, marți, o ordonanță de urgență prin care alocațiile pentru copii sunt majorate începând cu 1 martie, secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău, spune că, după ce amendamentul propus de el a fost votat în Parlament, social-democrații nu au mai avut loc de întors. 

Potrivit deputatului liberal bistrițean, lupta pentru majorarea alocațiilor pentru copii a fost una grea, dar a dat rezultate, deși PSD și ALDE au făcut tot ceea ce le-a stat în putință „să blocheze, să deturneze și să confiște, în ultimă instanță”, inițiativa PNL.

Lupta noastră pentru creșterea alocațiilor de stat pentru copii are, de astăzi, rezultate concrete. Guvernul PSD-ALDE a fost obligat să dea Ordonanța de Urgență prin care se măresc alocațiile copiilor de la 1 martie 2019.

A fost o bătălie grea. După ce au votat împotriva copiilor, Liviu Dragnea și cei de la PSD-ALDE au făcut tot posibilul să blocheze, să deturneze și să confiște, în ultimă instanță, inițiativa noastră. Nu au reușit. Amendamentul  pe care l-am propus la proiectul de buget pe 2019, susținut de colegii din PNL și votat în Parlament, nu le-a mai lăsat loc de întors„, declară Robert Sighiartău.

Deputatul bistrițean susține că „a fost decisiv sprijinul masiv pe care sute de mii de cetățeni l-au dat initiațivei de mărire a alocațiilor pentru copii„.

Am primit copleșitor de multe mesaje de susținere de la oameni simpli și buni, cărora le mulțumesc încă o dată, din tot sufletul.  Este victoria lor. E o mare bucurie că eu personal, alături de PNL, le-am fost purtători de cuvânt„, a continuat el.

Robert Sighiartău promite că va continua lupta pentru ca alocațiile pentru copii să fie indexate în continuare cu rata inflației. 

În continuare, mă voi lupta ca alocațiile majorate pentru copii să fie indexate cu rata inflației. O propunere legislativă cu această temă,  pe care am inițiat-o anul trecut, este în dezbatere la Camera Deputaților, cameră decizională. De acum trebuie să apărăm majorarea alocației pentru copii de valurile de scumpiri, de inflația generată și amplificată de Guvernul PSD-ALDE. Împreună cu majoritatea românilor, sunt convins că vom reuși  și acest pas. Nu există priorități mai însemnate decât viitorul copiilor României„, a precizat deputatul liberal bistrițean.

3 COMENTARII

  1. Da… chiar… am uitat sa te intreb frate Robytza, da de ce n-ati marit aceste alocatii pe vremea cat erati la butone cu PD-ul ? Ba mai mult… pe vremea aia ati cam „taiat „nicidecum „adaugat ori majorat „… Nu vi se pare ca-i „excelent „sa propui medificari foarte bune populatiei, pe seama altei guvernari si sa arunci greutatea masurii in „carca” astora ??? … Oricum … este bine frate draga… este FB !

  2. Frate Sigartau, deja „bateti cammpii „cu erijarea Dvs al celor din opozitie in ” romani ” la modul general , fara sa va fi dat voua cineva un anume mandat oficial . Nu mai faceti astfel de afirmatii ca le faceti aiurea . NU ” VOINTA ROMANILOR EXPRIMATA DE PNL „… frate Roby… ci ” VOINTA CELOR DIN PNL ( sau din toata opozitia mai exact ) „… ESTE CORECT si care vointza , a fost agreata si de cativa din actuala putere fara de care , PROPUNEREA DUMITALE NU TRECEA .
    Mai frate Roby draga, daca ai dumneata capacitatea intelectuala si scolara sa pricepi acest lucru… si PNL-istii fac parte din ” poporul roman „… nu contesta nimeni asta, dar NU VOI SINTETI VOCEA ROMANILOR LA MODUL GENERAL , nu voi ii reprezentati pe romani si nu voua v-au dat romanii mandat legal si oficial de reprezentare !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here