Secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău, a anunțat, marți, pe Facebook că a reușit o „primă mare victorie” în Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților, care ar putea fi una dintre „cele mai bune vești de sărbătorile de iarnă”.

Supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor de muncă part-time au fost eliminate, marți, în ședința Comisia de buget a Camerei Deputaților și mai are nevoie de votul plenului, a anunțat deputatul Robert Sighiartău.

Am înregistrat o primă mare victorie în Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților: supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor part-time au fost eliminate!

Urmează bătălia și votul final în plenul Camerei. Sunt sigur că vom fi victorioși și acolo.

Românii trebuie să scape de supraacciza oneroasă la carburanți și de supraimpozitarea muncii part-time. Ar fi unele dintre cele mai bune vești de sărbătorile de iarnă„, a scris Robert Sighiartău, pe Facebook. 

Dacă trece de votul deputaților, măsura urmează să se aplice de la 1 ianuarie 2020. În Senat, legea a fost adoptată tacit în urmă cu circa o lună și jumătate.

Secretarul general al PNL a explicat jurnaliștilor prezenți la Camera Deputaților, la ieșirea din comisie, că la un plin de  50 de litri, românii vor economisi 30 lei. 

Inițiativa a fost depusă de PNL la jumătatea acestui an și vizează diminuarea accizei la carburanţi la nivelul anterior majorării operate în a doua parte a anului 2017. În aceeași perioadă, deputatul Robert Sighiartău a lansat și o petiție pentru eliminarea supraaccizei la carburanți (vezi AICI). 

2 COMENTARII

  1. UUURRAAAAA….. URAAAA…. la pompa voi plati cu 40 de bani mai putin si cu acesti bani … voi putea … ” privi pe geam gratis ” !!! ASTA DA VICTORIE FRATE ROBYTZA ! Ma… daca era acolo, mai iefitn macar cu un leu pe litru… ara altceva…

  2. Mai Roby draga… este buna orice „micsorare ” de taxa, impozit, sau alta smecherie initiata de guvern prin care ne „jupoaie ” de bani, dar acolo unde ” castigurile ” sunt nesemnificative, DEGEABA TE ZBATI SI TE BATI CU PUMNUL IN PIEPT CE MARE ” BRANZA ” AI FACUT ‘MATA ! dACA ERA ACOLO, O REDUCERE MACAR 25% DIN PRETURI… ATUNCI… DA !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here