Robert Sighiartău: Copiii noștri nu sunt pe agenda PSD-ALDE! Au alocație de 0,5 euro/zi. Din 2016 ne duc ne nas pe toți cu «programul» lor de guvernare

132

Amendamentul propus de deputatul liberal Robert Sighiartău, de majorare a alocațiilor pentru copii de la suma de 84 de lei la 150 de lei, a fost respins, marți, în Comisia de buget-finane a Camerei Deputaților. Suma necesară ar fi urmat să fie asigurată din excedentul de peste 2,9 miliarde lei înregistrat la Bugetul asigurărilor sociale.

Reprezentantii ALDE, PSD si UDMR din Comisia de buget-finante au respins amendamentul privind creșterea alocațiilor pentru copii, a anunțat pe pagina sa de Facebook secretarul general al PNL, deputatul bistrițean Robert Sighiartău.

Din 2016 ne duc ne nas pe toți cu «programul» lor de guvernare. 4,4 milioane de copii din UE au alocație de 0,5 euro/zi. Toți sunt din România fiindcă acestui guvern nu-i pasă. Copiii noștri nu sunt pe agenda PSD-ALDE„, a scris liberalul bistrițean.

Concret, deputatul liberal a propus majorarea alocațiilor pentru copii de la suma de 84 lei la suma de 150 lei, și a indicat și sursa de finanțare, respectiv excdentul de 2.900.711.000 lei înregistrat la Bugetul asigurărilor sociale. Amendamentul propus de liberalul Robert Sighiartău a fost motivat de faptul că alocația pentru copii nu a mai fost indexată din anul 2015, astfel că, în condițiile în care în ultimii ani prețurile au crescut vertiginos, valoarea acesteia a scăzut puternic.

5 COMENTARII

  1. Dar de ce nu era în lege „indexarea automata”ca atunci cand se marea salariul minim sa creasca si alocațiile, precum au fost amenzile până a.c.pentru ca nu se vrea nu .Păcat că unii copii vor resimți acum (si parintii)iar cand vor fii adulți nu vor uita lipsurile din copilărie și vor,dar le vor găsi în afara țării dar cu ce cost ,pentru ei si la fel pentru noi,nu,nu e cazul meu ,e ce cred si vad eu prin „cercul „meu ,cunosc am si trimis acte ,foi matricole pentru apostila Haga pentru studii liceu UE ,nu ,nu au profesii mari ,dat muncesc acolo ,s-au integrat au si copii (2 de familie),parintii inca acolo deci 6 ,atentie o persoana a renuntat la cetatenie ,am uitat 4 copii deci in total 10 ,asta e o familie din bn si guvernul zice ca nu are forta de munca ,in 2002 am condus copii la autocar „spre”alta „galaxie”si acum vin in vizita doar spre „glie”si bunici cat timp vor mai avea la cine venii sunt adulti cu gandire si asta e nu vor inapoi ,am zis o persoana a renuntat la cetatenie ,oare urmeaza si jumatatea ,copii lor nu prea o sa-i vad muncind pe aici .Numai bine.

  2. Frate Roby, n-aveti decat pe „copiii vostri ” sa vi-i tineti pe banii vostri nu pe banii nostri publici, daca va trebuie la toate familiile ( voastre ) cate ” o echipa de fotbal cu rezerve cu tot „… !

  3. Vai mai DOMNULE /DOAMNA ” Bistrita „… ce… „INDEXARE PROPORTIONALA DIN OFICIU „(???) … pai n-atzi vazut ca se indexeaza IMEDIAT ( DEINDATA … ) dar nu dupa cum poate „citi, intelege… pricepe… si hotara daca pune in aplicare sau ba „… domnul presedinte Iohannis … ci DEINDATA ADICA IMEDIAT , PE LOC … orice crestere de salarii si inca cu un procent mai mare DACA SE POATE … al AMENZILOR, DATORIILOR SI OBLIGATIILOR FINANCIARE si fiscale catre stat … nicidecum si alocatiile, indemnizatiile sau pensiile celor care ” papa doar … ”
    Este adevarat ca la urma urmei, astea din urma , sunt din/la ” mila statului „… ca NU PRODUC NIMIC altceva decat NUMAI OBLIGATII SOCIALE … dar ” si grura lor trebuie sa mananca ceva „… PENTRU CA si ” astia ie multi, nu pricepe, dar voteaza ” … si sa vezi cum sunt „cautati ” la votari … , de-i gasesti pe liste pana si pe hai de pe ” crucile din tzamtirim ” … si care deja au trecut dincolo !!!

  4. Acolo unde e la „mila statului”nu știu la ce va referiți la ajutorul social sau ca nu se mărește punctul conform calendarului psd din campanie .Eu personal zic ca cine a contribuit nu „câștigă „ci e un drept care i se cuvine dar nu ma refer la pensiile speciale (la unele ) ,la care principiul contributivitatii pare o enigmă ci la puterea de cumpărare a pensionarului cu cotizația completă. Si daca nu vor fi bani oare iar se vor da pensii speciale ,acolo guvernul trebuie să decidă dar cum vom vedea.Numai bine.

  5. No asa DA frate Robytza ! Bravo !
    Dar… nu uitati ca a trecut propunerea in mod favorabil, ptr ca v-au sustinut si cei din actuala putere si bine au facut . No frate Robytza, asa trebuie sa faceti toti, sa lasati laoparte raca, sicana si ” ïmpungerile „reciproce… si sa va dati mana atunci cand trebuie hotarat ceva bun pentru tzara !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here