Nu este exclus ca ceea ce s-a întâmplat în România, legat de evenimentele din Decembrie 1989 să constituie cea mai mare dezinformare și minciună din istoria României și nu numai.

 

Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, afirmă negru pe alb că „pentru păstrarea puterii, prin acțiunile desfășurate și măsurile dispuse, noua conducere politică și militară instaurată după 22.12.1989, a determinat uciderea prin împușcare, vătămarea integrității fizice și psihice, respectiv lipsirea de libertate a unui mare număr de persoane….”. Adică altfel spus, că în România a avut loc o LOVITURĂ MILITARA DE STAT.

Pentru a ascunde și acoperi această operațiune a fost lansată teoria unei revolte populare, spontane, iar ca urmare a acestui fapt unii dintre participanții la aceste acțiuni „revoluționare”, au fost răsplătiți cu fel de fel de titluri și beneficii materiale fără a avea nici un merit.

 

Procurorii, cu „bota” pe falsificatori

Ancheta demarată de procurori de la instanța supremă privind cazul certificatele de revoluționar false se pare că este doar vârful ghețarului. Datele devoalate public de procurori demonstrează fără echivoc existența unui grup infracțional organizat care au falsificat la „greu” documente care să demonstreze participarea, dar în același timp rolul jucat de anumite persoane în evenimentele din Decembrie1989. O parte din adevăr a ieșit la iveală, lovitura de teatru a venit prin publicarea unui raport al Corpului de Control al primului ministru, care și el arată o altă fațetă a acestei uriașe excrocherii. Dreptatea, probabil va veni mai târziu.

Nici nu se putea altfel, la o revoluție falsă nu puteau rezulta decât revoluționari falși. Mai mult ies la iveală și adevăruri halucinante care demonstrează fără nici o îndoială uriașa corupție existentă la nivelul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluționarilor, dar și a organizațiilor de la nivelul județelor, implicit a județului Bistrița-Năsăud.

Există cazuri de persoane care au beneficiat de drepturi cuvenite revoluționarilor, care în Decembrie 1989 aveau doar cinci ani, sau altele cărora după 15ani de la deces li s-a schimbat calitatea din ”luptător rănit”, în ”erou martir”, cu foloase necuvenite pentru urmașii acestora.

revolutie-bistrita-2

Iniţial, 46! Tăiaţi de pe liste cam jumătate, iar doi au ajuns „Il capo di tutt’i cappi”

În prezent, în județul Bistriţa-Năsăud 26 de revoluționari bistrițeni beneficiază de indemnizații de revoluționari, bani plătiţi de Casa Judeţeană de Pensii Bistriţa-Năsăud. Inițial, numărul acestora a fost de 45. Reducerea s-a datorat unor modificări legislative, care stipulează că numai cei care se află în pensie mai primesc astfel de drepturi.

Din cei 26 de așa-ziși revoluționari, doi au obținut și titlul de „Luptător cu Rol Determinant”, George Avram și Ioan Blaga, sunt cercetați sub control judiciar în calitate de inculpați și beneficiază și în continuare de indemnizațiile plătite de stat deoarece până la această oră la Casa de Pensii Bistrița-Năsăud nu a ajuns nici o solicitare de suspendare a indemnizațiilor.

La ora actuală, așa-ziși revoluționari din Bistrița – locul unde nu s-a tras măcar un foc de armă, nu a fost un mort sau rănit, nu au fost reținuți de organele de ordine, nu au fost dezordini și violențe – fac parte din Asociației 22 Decembrie.

Lista, cum era și normal începe cu George Avram, city-managerul Bistriței, membru P.S.D, Ioan Bența, fost lider sindical CNSLR – Frăția, actualmente are o fermă de prepelițe, în Sibiu, Ioan Blaga – fost economist la Avicola, care se laudă că a ținut prima cuvântare din balconul județenei PCR, sediul fiind ocupat de armată, sub controlul acestora, Vasile Bodea – antrenor de judo şi om de afaceri, Iacob Brănișteanu – învățător, Gheorghe Buta – judecător, Vasile Cărbunaru – inginer Rombat, Adrian Florin Chereji – fost primar al Bistriței, acum consilier local, Grigore Ciorean, mutat la Brașov, Ovidiu Coceșiu – inginer, Simion Creța – preot, fost protopop de Bistrița, Cuc Telcean – profesor (mutat în Anglia), Dragoș Ștefan Danci (plecat în Spania, la muncă), Nicolae Deac – decedat, Ovidiu Frenț – actual prefect, prezent în acele zile la Timișoara, Nicolae Găurean – decedat (tatăl fostului viceprimar Florin Găurean), Rodica Găurean, mutată la București, Dorina Giurcovici, Aurel Grama – fost adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție, care a declarat că ar fi fost rănit, lucru neadevărat, neavând nici un merit în evenimentele respective, Alexandru Mânzat – angajat al primăriei Bistrița, Gheorghe Maxim – pensionar, Ioan Miholca, Gigel Mihus (mutat în Anglia), Mircea Moga (mutat în S.U.A), Carmen Moldovan – pe atunci angajata IPROEB, ea fiind ce care a citit Proclamația de la Bistrița, un document prin care orașul a fost numit LIBER. Urmează apoi Ștefan Moldovan – avocat, Adalbert Moni – muncitor la Raal, Alexandru Murza – pastor neo-protestant, Anton Oproaie – șomer, Cornila Pop Pompei – decedată, Eugen Vicențiu – decedat, Vasile Bâz – decedat, Gabriela Nicoleta Roga – plecată în Italia, Ovidiu Roșca, Vasile Săsărman – decedat, Ioan Someșan – fost judecător, în prezent avocat, Vasile Stejerean – plecat în Spania, Ștefan Szackacs, Vasile Tabără – fost ziarist la Ecoul, actualmente Răsunetul, Arpi Zăgrean – plecat în S.U.A.

Ca membrii de onoare, post-mortem, din asociație mai fac parte, Remus Cristian Bucur, erou martir, împușcat la București. Era student la Academia Militară și a murit în fața sediului M.Ap.N și Ioan Sabău, erou martir, împușcat în cap, la Cluj. Acesta muncea în construcții și era student la seral.

2 COMENTARII

  1. Lovitura de stat militara, care se soldeaza cu civili impuscati de catre cei ce au dat-o nu?
    Noi „asazisii sau falsii revolutionari ” din strada, care ti-am dat posibilitatea dumnitale sa fabulezi cu deductii pe care doar dumneata le pricepi, UNDE NE SITUAM IN ACEASTA TEORIE? Arme nu am avut, armele erau indreptate spre noi cei care pe comunisti i-am trimis acasa, agenti straini acoperiti sau descoperiti nefiind,
    deci pe noi unde ne pozitionezi in toata regia asta inchipuita de dumneata? Apoi nu doresc decat sa-ti reamintesc stimabile ca daca in loc de scuzele publice pe care ti-am cerut sa le prezinti vi tot cu insinuari si calomnii si nu ai publicat nici micul drept la replica pe care ti l-am cerut asta e, [ deontologie profi nu gluma ] mai traim si mai vorbim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here