Revocarea șefei DNA, în pixul președintelui Iohannis! CSM a dat aviz negativ. Doar Tudorel Toader a votat „pentru”

156

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost prezentă, marţi, în faţa Secţiei pentru Procurori a CSM, pentru a fi audiată, la şedinţa participând şi Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, cel care cere revocarea sa din funcţie.

După trei ore de dezbateri în care au avut loc mai multe contre între ministrul Justiţiei şi şefa DNA, secţia de procurori a CSM a decis să dea AVIZ NEGATIV solicitării ministrului Justiţiei. Avizul, care este doar consultativ, va fi trimis la Cotroceni, decizia de revocare aparţinând preşedintelui Klaus Iohannis.

 

Ministrul Justiției a anunțat, joia trecută, că va declanșa procedura de revocare din funcție a procurorului șef al DNA pentru ”acte și fapte de netolerat într-un stat de drept”.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a discutat, în ședința de marți, propunerea ministrului Justiției privind revocarea din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție. După ce Tudorel Toader a citit, la începutul ședinței, raportul prin care cere revocarea șefei DNA și cele 20 de puncte prin care motivează această solicitare, Laura Codruța Kovesi a răspuns celor 20 de puncte.

„Aceste motive din raport sunt nereale, nedovedite, netemeinice, simple susțineri care nu se confirmă cu nimic. Pentru unele afirmații, extrem de grave, nu există niciun fel de probe”, a afirmat procurorul șef al DNA.

Laura Codruța Kovesi și Tudorel Toader au avut câteva schimburi de replici pe parcursul ședinței CSM.

„Discursul dumneavoastră poate fi seducător pentru cei care nu se pricep. N-am să dau acum replică la replică, categoric nu mă convingeți”, i-a spus Tudorel Toader șefei DNA, după ce aceasta a răspuns celor 20 de puncte din raportul prin care i se cere revocarea. „În primul rând, eu nu sunt aici ca să va conving pe dumneavoastră. Dacă ați fi vrut să vă conving, am fi avut o discuție instituțională prealabilă. Sunt aici ca să explic că ceea ce ați prezentat în propunere nu este real și nu are susținere”, a răspuns Laura Codruța Kovesi. 

Tudorel Toader a enunțat, însă, în ședinta CSM, posibilitatea unei sesizări a Curții Constituționale privind existența unui conflict juridic de natură constituțională în cazul în care președintele Iohannis nu o va revoca pe șefa DNA, Laura Codruta Kovesi.

Indiferent ce va decide CSM, ce va decide președintele, ce va decide Curtea Constituțională dacă va fi sesizată pe conflict, dezbaterea va continua privind managementul DNA„, a spus Tudorel Toader la finalul dezbaterii din secția de procurori a CSM.

Tudorel Toader nu a elaborat însă subiectul și nu a dat indicii despre posibilul inițiator al sesizării CCR.

Votul în ședința CSM a fost 6-1 împotriva cererii de revocare, votul „pentru” fiind cel al ministrului Justiției.

sursa: Hotnews.ro

2 COMENTARII

  1. Era firesc sa fie asa… Cum sa revoce presedintele pe cineva numit chiar de catre dumnealui si propus de catre „opozitia ” din care si dumenalui face parte ? Egal ca-s din categoria politica de „cea ori hais „…
    Unde si in ce lume, un ministru , este doar figurant si n-are nici o putere de decizie … si trebuie sa stea acolo doar ca un „pa.pitz.oi”… ?! Suntem de tot rasul lumii … ! BRAVO !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here