Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Bucureşti, susține că ultimele restricții impuse de autorități nu au avut efectul scontat, din moment ce situația în unitatea medicală pe care o conduce nu s-a schimbat deloc în ultimele săptămâni.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Capitală a declarat că, în conitinuare, se lucrează la capacitate maximă în fiecare zi, în condițiile în care autoritățile anticipau o scădere a numărului de cazuri de coronavirus.

Situația din spital e aceeași, lucrăm la capacitate maximă în fiecare zi. Avem peste numărul de pacienți pe care în mod normal am putea să îl avem, găsim cu greu loc și în alte spitale. Reușim să colaborăm cu colegii din alte spitale. Efortul trebuie să fie și mai mare din partea tuturor, pentru că presiunea încă este mare pe spitale”, a declarat Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler: “Numărul de pacienți simptomatici care vin direct pentru testare la spital este în creștere”

Întrebată dacă numărul de pacienți a scăzut ca urmare a măsurilor impuse de autorități, managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Capitală a declarat: “Din contră, numărul de pacienți simptomatici care vin direct pentru testare la spital este în creștere. Rata de pozitivare în laboratorului Institutului Marius Nasta este extrem de mare, aproape jumătate din testele pe care le facem sunt pozitive și aici intră și pacienții care sunt reevaluați”.

“Oamenii or nu vor să se testeze, ori neagă existența virusului”

Totodaă, Beatrice Mahler este total nemulțumită de faptul că sunt oameni care, încă, nu cred în existența virusului și refuză să se testeze.

Asta înseamnă că există o transmitere comunitară importantă și că testele acestea pot să ofere o siguranță doar pentru momentele în care sunt făcute, iar reevaluarea pacientului și a simptomatologiei trebuie făcută permanent. (…) Trist este că au început să vină tot mai mulți pacienți de la domiciliu, cu saturații mici, cu pneumonii severe, care nici măcar n-au beneficiat de un test. Oamenii ori nu vor să se testeze – refuză să accepte simptomatologie pe care o au – ori neagă existența virusului”, a mai spus medicul.

Sursa: Gândul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.