Polițiștii rutieri informează că începând de astăzi, 30 martie, până mâine 31 martie, vor fi instituite restricții de circulație pe strada Lucian Blaga din municipiul Bistrița, informează IPJ Bistrița-Năsăud.

Ca urmare a lucrărilor de modernizare a trecerii la nivel cu calea ferată km. 63+406m, linia CF 421, cu instalare de semnale luminoase și acustice pe strada Lucian Blaga din municipiului Bistrița, în perioada 30.03.2021 – 31.05.2021, vor fi instituite restricții.

„Întrucât la pasajul trecerii la nivel cu calea ferată de pe strada Lucian Blaga, se vor efectua lucrări de modernizare, vor fi instituite restricții parțiale de circulație de la intersecția cu sens giratoriu cu strada Lucian Blaga și până la intersecția cu sens giratoriu cu strada Simion Mîndrescu.

Pentru fluidizarea traficului în această perioadă, sunt recomandate următoarele străzi: strada  Subcetate, strada Ioan Slavici, strada Andrei Mureșanu, strada Năsăudului, Calea Moldovei”, a transmis Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

În aceste zone vor fi amplasate indicatoare rutiere privind instituirea de restricții parțiale de circulație.

Imagine
Imagine


1 COMENTARIU

  1. Solutia de perspectivă pentru fluidizarea traficului auto intens de pe strada Lucian Blaga la intersectia cu calea ferată ar fi construirea unei pasarele, având in vedere că aici pe lângă traficul local se sesfăsoară si traficul de tranzit de pe DN 17C . Avantajul este că aici si spatiul permite construirea unei pasarele prevăzută cu bretele laterale pentru străzile paralele cu calea ferată.
    De aceea, chiar dacă frecventa trenurilor pe relatia Bistrita-Bârgăului este redusă, solutia anunțată de amenajare a trecerii la nivel prevăzută cu barieră semaforizată nu rezolvă decât partial fluidizarea traficului auto, intrucât masinile trebuie să oprească la barieră ceea ce duce la formarea de coloane in trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here