A reizbucnit războiul în Ucraina

259

Doi militari ucraineni au murit şi alţi cinci au fost răniţi în ultimele 24 de ore în luptele cu rebelii proruşi din estul separatist al Ucrainei, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Kiev, Andrei Lîsenko, transmite agenţia EFE, citată de stiripesurse.ro.

 

Oficialul a precizat că pierderile de vieţi omeneşti în rândul militarilor ucrainieni s-au înregistrat în urma unui atac executat de insurgenţi asupra poziţiilor trupelor guvernamentale în localitatea Slovnoe, în regiunea Doneţk.

Tot miercuri, preşedintele Petro Poroşenko a anunţat că pe frontul din est nu mai sunt soldaţi ucraineni mobilizaţi, trupele Kievului aflate acolo în prezent fiind alcătuite exclusiv din militari profesionişti şi voluntari.

Forţele armate ucrainene trebuie să fie alcătuite în întregime din voluntari şi soldaţi pe bază de contract, bine antrenaţi şi motivaţi”, a menţionat Poroşenko într-un comunicat citat de AFP.

Circa 200 de soldaţi ucraineni şi-au pierdut viaţa de la începutul anului în confruntările cu rebelii proruşi în provinciile separatiste Doneţk şi Lugansk, unde, potrivit autorităţilor de la Kiev, s-ar afla şi aproximativ 6.000 de militari ai armatei ruse veniţi în sprijinul combatanţilor separatişti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here