Complexul Muzeal Bistrița- Năsăud, în parteneriat cu Liceul de Muzică ”Tudor Jarda”- Bistrița, organizează astăzi, 26 octombrie, de la ora 17.00, la un recital de muzică clasică.

Evenimentul este dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a Austriei.

„În cadrul evenimentului, care se va desfășura la Centrul German (Casa Argintarului) Bistrița, elevii Liceului de Muzica ”Tudor Jarda”, alături de profesorii lor, vor susţine recitaluri din autorii clasici ai muzicii austriece, si nu numai”, i formează managerul Complexului Muzeal BN, Gavrilaş Vasilichi George-Alexandru.

Ziua Nationala a  Austriei

Astăzi, Austria îşi sărbătoreşte Ziua Naţională, aceasta reprezentând data la care, în 1955, ţara şi-a câştigat independenţa deplină, sub condiţia păstrării neutralităţii.

România a stabilit relaţii diplomatice la nivel de legaţie cu Imperiul Austro-ungar, la 11/23 septembrie 1879. La 14/27 august 1916, relaţiile diplomatice au fost întrerupte.

În urma dezmembrării Imperiului Austro-ungar, s-au stabilit relaţii diplomatice cu Republica Austria la 27 august 1920, la nivel de legaţie. Relaţiile au fost întrerupte în urma ocupării Austriei de către Germania nazistă în 1938. După al doilea război mondial, au fost restabilite relaţii oficiale, la 8 octombrie 1947, sub forma unor reprezentanţe politice. În urma semnării Tratatului de Stat cu Austria, România a recunoscut Republica Austria suverană şi, la 1 august 1959, reprezentanţele politice au fost transformate în legaţii. La 26 septembrie 1963, reprezentarea diplomatică a fost ridicată la rang de ambasadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here