Reamenajarea Pieţei Centrale, sămânţă de scandal între politicieni! Aproape jumătate din copacii existenţi vor dispărea

153

Scandal cât casa din cauza proiectului de amenjare a Pieţei Centrale din Bistriţa, propus de municipalitate, motivul discordiei fiind dispariţia a mai bine de jumătate dintre castanii existenţi în imediata apropiere a Bisericii Evanghelice. Scandalul a trecut şi în plan politic, liberalii şi reprezentanţii verzilor bistriţeni luând atitudine fermă împotriva proiectului. Firma care a întocmit proiectul a primit de la municipalitate circa 155.000 de euro.

 

În urmă cu trei ani, primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu a decis să schimbe faţa municipiului, cel puţin în zona centrală. Concret, edilul bistriţean vrea să transforme Piaţa Centrală într-o zonă pietonală. La finele anului 2014, primarul Ovidiu Creţu a lansat chiar şi un concurs de soluţii, iar în final a fost aleasă şi o variantă câştigătoare, un proiect realizat de o firmă din Cluj-Napoca – SC Planwerk SRL, recompensat la acea vreme cu un premiu în valoare de 5.000 de euro. La acea vreme, primarul Creţu spera ca lucrările pentru implementarea acestui proiect să fie demarate în 2016 şi şi să fie finalizate în maxim doi ani, adică în 2018. După cum se poate observa suntem deja în 2018, însă municipalitatea abia recent a decis că trebuie întocmite proiectul tehnic şi documentaţia tehnico-economică.


Mai multe detalii despre acest subiect puteţi citi în ediţia tipărită a Gazetei de Bistrita.

1 COMENTARIU

  1. Daca asa o sa arate centrul Bistritei… atunci este unul searbad, sec si fara nici o atractie… ptr nimeni . Ceva… ca dupa „furtuna ” … ! Cu siguranta ca la pensie, o sa-l vadem pe bancile din centru, DOAR PE SIMPATICUL NOSTRU PRIMAR CRETZU ! Copacii pe care o sa-i planteze acolo… o sa-i vada doar stranepotii stranepotilor… domniei sale … daca pana atunci nu vine … ” BOMBA ATOMICA ” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here