Miercuri, 16 ianuarie, CCR a admis sesizarea Camerei Depuțatilor și a constatat existența unui conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Ministerul Public, ca urmare a protocoalelor dintre Parchet și SRI. Protocolul din 2009 a fost declarat neconstituțional în totalitate, iar cel din 2016 parțial. Deși s-a stabilit că protocoalele secrete sunt nelegale, Curtea Constituțională a anunțat că parchetele și instanțele judecătorești vor stabili dacă s-a încălcat legea prin depășirea competențelor, adică dacă s-au folosit probe obținute în baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public și SRI. Astfel că, efectele se vor produce de la caz la caz doar în dosarele aflate în curs de soluționare, asupra cărora nu s-a luat o decizie definitivă. Ce spun Rareș Pop, fostul șef al ISCTR Cluj și Daniel Don, fostul șef al AJOFM Cluj despre decizia CCR și implicarea SRI în dosarele în care au fost anchetați, ambii având dosare intrumentate de DNA – ST Cluj, aflate în prezent pe rolul instanțelor de judecată.


Citește mai multe detalii despre acest subiect în ediția tipărită a Gazetei de Bistrița.

1 COMENTARIU

  1. Mereti ma si nu mai aiuritzi degeaba ! Bine fac toate institutiile de fortza publica ale statului, ca-si fac treaba pentru care sunt platite, ca actioneaza si coopereaza intre ele, pentru asigurarea securitatii nationale, ordinii si linistii publice , pentru combaterea hotilor, talharilor, criminalilor, teroristilor , spionilor etc. etc. etc. prin insasi efectul legilor de organizare si functionare a acestora, completate cu aceste „protocoale „si care nu reglementeaza decat procedura prin care ele coopereaza , nicidecum competentza materiala si teritoriala , conferita de lege .
    Cine vreti sa faca acest lucru si de cine va temeti voi, sau mai bine zis … CINE CREDETI CA FAC IN NADRAGI DE SPAIMA LOR ? In nici un caz NU oamenii cinstiti, cares-i vad de treaba, respecta legile statului asa bune-rele cum sunt ele facute si nu se amesteca in treburi „murdare ” …
    Vaiii… ca noua un Putin, un Trump, sau un Erdogan ne trebuie aici, sa-i „beleasca „pe toti cei care urla-n drum ca proasta… pentru orice si oricand , indiferent ca ar guverna cei de stanga – „ciuma rosie „… sau dreapta capitalisto – terorista .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here