PNL amenință cu ieșirea de la guvernare: ‘I-am atras atenția președintelui. O singură propunere de mărire de impozit sau taxă va duce la ruperea Coaliției.”

Devine „din ce în ce mai insuportabil” pentru PNL să guverneze alături de PSD, transmite prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, într-o intervenție la postul Digi24. Bogdan a confirmat că poartă „permanent” discuții cu alte partide pentru o altă coaliție, de dreapta. De asemenea, mai transmite Bogdan, Klaus Iohannis, ar fi fost avertizat în privința poziției celor de la PSD.
„Noi am fost sub o presiune publică pe care PSD a dus-o complet necolegial și incorect, începând de joi, afirmând pe toate canalele că PNL se opune creșterii pensiilor. Chestiune complet falsă, PNL nu se opune și nu s-a opus creșterii pensiilor. Știm exact că puterea de cumpărare a românilor a scăzut și că cei 4,9 milioane de pensionari au nevoie de această creștere. Am spus clar că indexarea trebuie să se realizeze și trebuie să vedem cu cât putem crește diferența. Doamna Bucura-Oprescu a venit cu acest 40%, care este ireal. Oameni buni, nu ne mai acuzați că nu dorim să mărim pensiile, pentru a ne pune într-o situație imposibilă în spațiul public și pentru a ne întreba pensionarii de ce nu vrem asta. Noi vrem, dar suntem lucizi, responsabili și echilibrați și ne întrebăm de unde luăm banii în 2024 și 2025. PNL a solicitat și sper ca PSD să fie de acord, ca în 2024 Guvernul să nu introducă taxe și impozite suplimentare. Boloș a spus că trebuie să introducem taxe și impozite ca să avem bani de pensii. Noi l-am chemat și i-am spus: Dacă introduci o singură taxă, pleci acasă!”, a afirmat Rareș Bogdan, la Digi24.

„Astăzi trebuie să îi păzim (n. r.: cu referire la PSD), să nu bage mâinile și mai mult în bugetele companiilor private și în buzunarele românilor. Sincer, sunt unul dintre cei care regretă profund că nu am încercat să facem o coaliție de dreapta și oricând vom avea posibilitatea să o facem de dreapta, vom încerca asta. Ultimele săptămâni mi-au arătat că nu pot avea încredere în PSD.

Dacă ar fi după mine, eu aș încerca de mâine (n. r.: cu referire la coaliția de dreapta). (…) Pentru PSD există doar bugetari și pensionari, nu există companii private. I-am văzut în doi ani, nu-i interesează mediul economic privat, capitalul românesc. (…) Devine din ce în ce mai insuportabil să stăm cu ei. O singură propunere de mărire de impozit sau de taxă va duce la ruperea Coaliției.

PNL are o problemă serioasă
Deși votează legea pensiilor, pensionarii ne înjură și spun că nu am vrut să mărim pensiile, că așa a spus PSD. Oamenii de afaceri sunt supărați pe noi pentru creșterile de impozite și taxe. Ne-am pus în cap și profesorii, să ne ducem cu toții în pădure. Suntem într-o situație în care ori jucăm politic și nu mai stăm în siajul PSD, ori ne lăsăm de politică și ne ducem să cultivăm pătrunjel, simplu”, a mai adăugat Rareș Bogdan.

Discuțiile cu Iohannis
„În ultimele săptămâni, luni, am avut discuții cu președintele Iohannis, în care i-am atras atenția că ceea ce face PSD este complet imoral și necolegial. Nu se comportă ca un partener loial”, a concluzionat Bogdan.

Bogdan a mai afirmat că „permanent avem discuții cu Cioloș, domnii din USR, domnul Tomac” pentru o altă coaliție.

1 COMENTARIU

 1. Acest individ, pe nume Rareş Bogdan este unul dintre lingăii lui Klaus Iohannis. Conform zicalei “Cine se aseamănă se adună”, după aproape 10 ani de mandat în care Klaus Iohannis a fost mai degrabă un presedinte mediocru fără vre-o performanță notabilă, si cu toate astea Rareş Bogdan nu pierde nici o ocazie să-l laude pentru calităti imaginare. Ba mai mult, Rareş Bogdan consideră că după încheierea mandatului prezidential Iohannis are pregătirea necesară pentru funcții importante la nivel european.
  Si toate astea nu fără vre-un interes personal. Omul se vrea pe cai mari desi nu-l bagă nimeni in seamă. Desi conform proverbului „Lauda de sine, nu miroase-a bine”, la un moment dat Rareş se lăuda că declarat că are câteva mii de cărţi în plus citite faţă de Marcel Ciolacu şi dacă se apucă să vorbească de liderul PSD, acesta „trebuie să îşi ia trei firme de consultanţă să-i pună vorbele în gură”.
  (Vezi:https://www.replicaonline.ro/rares-bogdan-il-ataca-pe-liderul-psd-bdquo-am-cateva-mii-de-carti-in-plus-fata-de-ciolacu-ldquo-536457)
  Cu toate astea, inainte de rotativa guvernamentală Rareș Bogdan era foarte preocupat de a se autopropune vicepremier cu portofoliu in guvernul Ciolacu. (Vezi: https://www.cotidianul.ro/rares-bogdan-se-autopropune-ministru/)
  Ulterior si-a mai nuantat dorinta de a face parte din guvernul Ciolacu după rotativă: „Eu nu vin în guvern să ascut creioane”, declarase acelasi Rareș Bogdan: (Vezi: https://gazetadebistrita.ro/pe-batistuta-europarlamentarului-rares-bogdan-s-au-gasit-urme-de-moloz-de-15-milioane-euro/)
  La inceputul lunii noiembrie, Rareş Bogdan a anunţat că va candida pentru un nou mandat în Parlamentul European, în ciuda opoziţiei unor colegi de partid.
  (Vezi: https://www.hotnews.ro/stiri-politic-26623680-rares-bogdan-voi-bruxelles-lista-sunt-primul-loc-incredere-fereasca-dumnezeu-fiu-afara-despre-contestatarii-din-partid-niste-papagali-nu-recunoaste-nici-bunica-lor-strada.htm).
  Acum Rareş Bogdan amenință cu ieșirea PNL de la guvernare. De fapt, PNL nu mai există . A ajuns o anexă la remorca PSD. Decaderea liberalilor a început încă de la congresul de pomină din 25 septembrie , 2021 când, în plin val patru al pandemiei de COVID-19, s-au adunat la Romexpo, claie peste grămadă, în ceea ce ar putea fi numită mai degrabă o menajerie politică isterică și incontrolabilă, in care cel mai înverșunat dintre ei a fost Rareș Bogdan, care aproape și-a pierdut complet cumpătul într-un discurs mai mult urlat, decât vorbit, a răgnit până a răgusit „Florin Cîțu- presedinte”!
  (Vezi: https://m.facebook.com/4media.INFO/videos/tr%C4%83d%C4%83torul-rare%C8%9
  Ulterior s-a produs apropierea de PSD, desi Partidul Național Liberal avea o decizie statutară a Biroului politic Național prin care practic se interzice orice colaborare cu PSD.
  Groparul PNL este Klaus Iohannis, cel care, pentru linistea lui, a adus PSD la Guvernare ceea ce a dus la ruperea partidului, prin care adevăratii liberali au părăsit partidul si au infiintat o noua formatiune „FortaDreptei” care militeaza pentru o guvernare liberală de dreapta. Prin urmare, actualul PNL este de fapt fostul PDL , despre care Traian Băsescu spune că se revendică de la Petre Roman si nu au nici o treabă cu Brăteanu.
  După ce Iohannis le-a băgat liberalilor mortul in casă prin alianta cu PSD , PNL a scăzut drastic in sondaje, ajungând sub 20%.
  De altfel Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și politician cu greutate în PNL, a identificat cu ceva timp in urma, trei motive care au făcut ca PNL să piardă politic:
  – Primul motiv a fost „festivalul democrației”, adică schimbarea pe bandă rulantă a președinților partidului, mai întâi Ludovic Orban, apoi Florin Cîțu. Semnalul schimbărilor a fost dat mereu de președintele Klaus Iohannis. Mari controverse a stârnit și preluarea conducerii partidului de către Nicolae Ciucă, mai ales că el e general în rezervă, deci nu avea nici o legătură cu liberalismul și până să ajungă senator pe listele PNL practic n-a avut nici o tangență cu acest partid.
  – Al doilea motiv se referă la alianța cu PSD. Și aceasta a fost decisă tot de Iohannis, fapt pe care chiar președintele l-a recunoscut.
  – A treia cauză este performanța slabă a guvernării cu Nicolae Ciucă premier pentru care PNL are acum probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.