Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a dat explicații într-o emisiune televizată la DIGI 24 cu privire la mai multe zvonuri care au circulat în media printre care și condamnarea sa la moarte din Siria.

Arafat s-a referit şi la afirmaţiile „unei doamne senatoare” care susţinea că el este condamnat la moarte „la el acasă”, catalogând această informaţie drept minciună. „Hai să luăm minciuna că «doctorul Arafat e condamnat la moarte la el acasă», adică nu la mine acasă în România, ci «la el acasă» în capul altora ar fi altundeva şi că eu aş fi fost condamnat la moarte, lucru care e fals. În viaţa mea nu am auzit aşa ceva. Şi totuşi asta s-a răspândit, fiind pornită această chestie de o doamnă senatoare. Şi multe alte minciuni circulă lună de lună.”

Referitor la zvonurile false cu privire la Slujba de Înviere, că ar fi cerut să fie reprogramată a doua zi sau decalată de la ora 22.00, raed Arafat a spus că „speranţa noastră este să avem o mai mare libertate decât a fost anul trecut. Depinde şi de situaţia epidmeiologică şi de toate celelalte aspecte. Dar să vin să spun că mutăm ora sau că schimbăm slujba, astea sunt bazaconii pe care le-au încercat unii”.

Şeful DSU arată că sunt persoane care se ocupă cu ştirile false de ceva vreme. „Ei n-au obosit. Noi avem treabă şi trebuie, din păcate, să dedicăm şi un pic de timp să combatem aceste atacuri pe care ei le fac în continuu”. Şeful DSU a spus că nu cunoaşte sursa acestei informaţii false.  «Arafat e rudă cu Omar Hayssam şi l-a ajutat să fugă din ţară» este o altă informaţie catalogată minciună de Raed Arafat.

Citește și: Criminalitatea informatică în România este în creștere. Recomandările specialiștilor de care toți ar trebui să ținem cont

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here