Președinții Consiliilor Județene Bistrița-Năsăud și Cluj – Radu Moldovan și Alin Tișe – se implică în realizarea Drumului Expres Cluj-Bistrița.

În acest sens, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre în vederea încheierii unui acord de asociere cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud pentru susținerea acestei investiții. Proiectul de hotărâre va fi supus spre aprobare în cadrul proximei ședințe a deliberativului clujean din data de 22 aprilie 2021.

”E un proiect de o importanță strategică nu doar pentru județele Cluj și Bistrița-Năsăud ci pentru întreaga regiune, la a cărei dezvoltare accelerată va contribui semnificativ. În plus, acest drum expres va constitui o alternativă viabilă și va decongestiona traficul extrem de aglomerat de pe drumul european” consideră președinții Consiliilor Județene Cluj și Bistrița-Năsăud.

Protocolul prevede oferirea întregului suport necesar Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere în vederea organizării și desfășurării procedurii de achiziție publică a serviciilor de elaborare a Studiului de Fezabilitate și, totodată, valorificarea acestei documentații prin depunerea spre finanțare prin Programe Operaționale, Mecanisme de Redresare și Reziliență și/sau alte surse de finanțare.

Pentru reușita implementării investiției, de o importanță deosebită pentru locuitorii celor două județe, dar și pentru cei aflați în tranzit, cele două consilii județene vor face demersuri pentru intrarea în asociere și a primăriilor Cluj-Napoca și Bistrița.

Drumul Expres Cluj-Bistrița, via Dej, va avea o lungime de aproximativ 90 de km.

„Consiliul Județean Cluj se aliază cu noi, pentru realizarea Drumului Expres Cluj- Bistrița, printr-un acord de asociere, în vederea susținerii investiției.

Datorită importanței și necesității acestui drum expres, am început încă de anul trecut demersurile de colaborare între Consiliul Județean Cluj și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Continuăm implicarea, iar săptămâna viitoare vom iniția un proiect de hotărâre în vederea încheierii unui acord de asociere cu Consiliul Județean Cluj pentru susținerea acestei investiții.

Un lucru realizat la rândul său de președintele Consiliului Județean Cluj.

Îi mulțumesc, domnului Alin Tișe care demonstrează maturitate politică și administrativă, tratând acest proiect prin prisma utilității sale pentru oameni.Protocolul dintre noi prevede oferirea întregului suport necesar Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere în vederea organizării și desfășurării procedurii de achiziție publică a serviciilor de elaborare a Studiului de Fezabilitate, și totodată, valorificarea acestei documentații prin depunerea spre finanțare prin Programe Operaționale, Mecanisme de Redresare și Reziliență și/sau alte surse de finanțare.

De asemenea, pentru reușita implementării investiției de o importanță deosebită pentru locuitorii celor două județe, dar și pentru cei aflați în tranzit, cele două Consilii Județene vor face demersuri pentru intrarea în asociere și a primăriilor Cluj-Napoca și Bistrița.

Așadar, tratăm cu seriozitate și facem toate eforturile pentru a transforma acest proiect în realitate, fiind de o importanță strategică nu doar pentru județele Cluj și Bistrița-Năsăud, ci pentru întreaga regiune. Este unul din declanșatoarele ce accelerează dezvoltarea comunităților noastre”, a transmis Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here