Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, împreună cu subprefectul Ovidiu Frenț și primarii comunei Tiha Bârgăului, respectiv, Prundu Bârgăului, au vizitatla data de 8 august, împreună cu președintele Asociației Tășuleasa Social Alin Ulhmann Ușeriu și voluntari ai asociației,  Via Maria Theresia.             

Radu Moldovan, apreciază activitatea asociației, implicit a tinerilor voluntari, care încearcă să shimbe ceva prin fapte, nu doar prin vorbe.

„Astăzi am vizitat alături de Alin Ușeriu și voluntarii Tășuleasa Social, o parte din drumul Mariei Tereza!
Am întâlnit tineri minunați, lideri autentici ai tinerii generații, care au demonstrat că schimbarea societății noastre se poate face faptic, nu în fața ecranului unui calculator.
Apreciez activitatea Tășuleasa Social și am convingerea că prin activitatea asociației nu se plantează doar păduri, ci se pune umărul la construcția unei Românii puternice prin formarea unor oameni și caractere de valoare!
Felicitări Alin Ușeriu! Felicitări Tășu!„a scris președintele Consiliului Județean pe pagina sa de socializare.

Via Maria Theresia este un proiect care are ca scop repunerea în funcțiune a vechiului drum al Mariei Theresia, drum care era folosit cu scopul  de a susține trupele militare grănicerești ale imperiului Austro-Ungar, cu armament și hrană.

Proiectul este gândit în așa fel încât să fie scoasă în evideță valoarea istorică, astfel că cei de la Tășuleasa Social marchează  poteca prin panouri informative, care spun istoria secularp a celor care l-au construit și l-au străbătut. Pe panouri vor fi și informații care marchează comportamentul corect pe munte și reguli de protejare a naturii.

Au lucrat la proiect peste 190 de voluntari, din țară și din străinătate, iar când acesta va fi gata, va fi marcat printr-un maraton prin care se dorește încurajarea mișcării în aer liber.

Maratonul va avea loc pe 16 august și s-au înscris deja peste 250 de persoane din țară și din străinătate.

Lungimea traseului, este de 42,195 km.

În aceeași zi se va organiza și un semi-maraton, concurs de mountain-bike și drumeții.

Se dorește așadar promovarea unui stil de viață sănătos, cunoașterea istoriei, protejarea naturii prin stoparea ilegalitățiilor și promovarea turismului în România.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.