După ce anul trecut a anunțat că nu va mai candida pentru un al patrulea mandat la președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, motiv pentru care în sânul organizației județene social-democrate din Bistrița-Năsăud s-au iscat discuții cu privire la susținerea unei posibile candidaturi a lui Bogdan Ivan pentru această funcție, Radu Moldovan a anunțat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că își va reanaliza poziția. Deocamdată însă, preocuparea sa principală și a celorlalți primari social-democrați din județ este aceea de a finaliza proiectele majore din fonduri europene.

„În momentul de față, prioritățile noastre, pentru că echipa de  conducere a PSD BN e formată în mare parte din oameni din administrație, sunt legate de închiderea exercițiului financiar 2014 – 2020, n+3, adică 31 decembrie 2023. Atât Nicu Moldovan, cât și Romeo Florian, Vasile Șut și Vasile Borș de la Maieru și Vasile Vermeșan de la Galații Bistriței și ceilalți membri ai Biroului Permanent, cu mine în frunte,  ne concentrăm și ne canalizăm toate energiile să închidem proiectele pe fonduri europene pentru că nu ne permitem să pierdem niciun cent. Bucuria mea foarte mare este că vom reuși ca până la 31 decembrie toate proiectele să fie finalizat”, a declarat Radu Moldovan.

Potrivit acestuia, la nivelul PSD BN va începe o analiză în fiecare localitate din județ, premergătoare desemnării candidaților pentru alegerile locale din toamna anului viitor.  

„Am avut deja o ședință a Biroului Politic și urmează să ne întâlnim din noi cu colegii mei. Am fost împuterniciți  – eu, președintele, prim-vicepreședintele Nicu Moldovan, prim-vicepreședintele Bogdan Ivan și secretarul executiv Romeo Florian – să începem să facem o analiză foarte serioasă, localitate cu localitate, primărie cu primărie, până la finalul anului, și să vedem unde trebuie să luăm măsuri acolo unde sunt colegi primari care au probleme. Așa e corect să stăm de vorbă cu ei și să vedem ce avem de făcut. După sărbătorile de iarnă, vom intra în linie dreaptă pregătind campania pentru primele alegeri, alegerile cele europarlamentare din 9 iunie ;i În paralel, sigur că vom proceda la toate analizele necesare vizavi de desemnarea candidaților pentru poziții”, a mai Radu Moldovan.

Legat de faptul desemnării unui candidat pentru președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, în condițiile în care în urmă cu un an declara că va renunța să mai intre în cursă pentru un al patrulea mandat, Radu Moldovan a precizat că va reanaliza posibilitatea de a candida din nou pentru această funcție, însă doar după o discuție cu colegii de partid.

„În viață, ți le faci cu mâna ta. Decizia mea, aceea radicală de a nu mai candida, la foarte multe discuții pe care le-am avut în ultima perioadă, rămâne să o reanalizez. Nu există în momentul de față altă decizie. (…) Am constatat că eu nu îmi mai aparțin mie și că deciziile de acest gen nu le pot lua singur, cel puțin din discuțiile din ultimul an cu foarte mulți oameni din toate categorii sociale. Voi avea o discuție foarte serioasă cu colegii mei, cu primarii, cu colegii din structurile de conducere ale PSD și împreună vom lua o decizie care să fie cea mai bună, în primul rând, pentru județ și pentru oameni, și în al doilea rând și pentru PSD”, a precizat liderul PSD BN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.