Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a anunțat astăzi, la Bacău, lansarea în dezbatere publică a ghidului de finanțare pentru o nouă ediție a Programului Rabla pentru Electrocasnice. Potrivit oficialilor instituției, pe lista echipamentelor care pot primi finanțare au fost introduse două noi produse.

Ghidul de finanțare pentru Programul Rabla pentru Electrocasnice a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Mediului, luni, iar timp de zece zile, cetățenii și persoanele interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii.

Costel Alexe: „Există o mare așteptare pentru acest program”

„Există o mare așteptare pentru acest program. De aceea, investim un buget dublu față de anul 2018. Toți ne ajutăm acasă de astfel de echipamente și ne bucurăm ori de câte ori ne mai cumpărăm ceva nou și modern: fie că este vorba despre un frigider în bucătărie sau un smart tv în sufragerie. Acesta este și sensul programului Rabla pentru Electrocasnice: ca orice român să-și poată înlocui un aparat electric sau electrocasnic vechi cu unul nou, în pas cu avansul tehnologic al zilei de astăzi”, a spus ministrul Costel Alexe.

În 2019 au fost trei sesiuni ale programului. Suma inițială alocată pentru anul 2019 a fost de 40 milioane lei, în cadrul celor două ediții desfășurate în data de 24 mai și 18 iunie fiind acordate vouchere în valoare de 20 milioane lei, iar în 15 iulie s-au pus la dispoziție restul de 20 de milioane de lei pentru noi înscrieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.