Charlie Hebdo i-a revoltat pe englezi cu ultima sa caricatură de pe prima pagină, care face o paralelă între moartea lui George Floyd şi scandalul din familia regală britanică.

„De ce a plecat Meghan de la Buckingham”, se întreabă Charlie Hebdo în ediţia sa din 10 martie. Răspunsul: „Pentru că simt că nu mai pot să respir!”.

Acest text este ilustrat cu o imagine în care regina Elisabeta a II-a îşi ţine genunchiul drept peste gâtul lui Meghan Markle în timp ce zâmbeşte, scena aducând aminte de moartea tragică a afro-americanului George Floyd.

Caricatura nu a fost pe placul englezilor. Potrivit The Guardian şi The Independent, numeroşi internauţi englezi s-au declarat indignaţi pe reţelele sociale, criticând Charlie Hebdo pentru faptul că pune semnul egalităţii între moartea lui George Floyd şi acuzaţiile de rasism aduse la adresa Palatului Buckingham de către prinţul Harry şi soţia sa Meghan Markle.

„Ceea ce prezintă Charlie Hebdo este fals din toate punctele de vedere. Regina care apasă genunchiul precum ucigaşul lui George Floyd? Meghan care spune că nu poate să respire? Asta nu stârneşte zâmbete şi nici nu contestă rasismul. Doar micşorează problema şi ofensează, din toate punctele de vedere”, a reacţionat Halima Begum, directoarea generală a Runnymede Trust, un centru de reflecţie care promovează egalitatea între rase.

Image

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here