O inițiativă legislativă depusă de către deputatul PSD, Silviu Macovei, propune ca alocațiile copiilor să nu se mai acorde în bani, ci în bonuri valorice, care să fie valabile doar pentru a cumpăra produse de care au nevoie cei mici.

„Am să susțin această inițiativă legislativă nu pentru a-i judeca pe unii români care trăiesc din alocațiile copiilor și nici pentru a complica un sistem de sprijin financiar oferit de Stat; ci fiindcă sărăcia și poate, câteodată, reaua voință îi împinge pe unii părinți să folosească banii din alocație pentru a-și finanța viciile. Iar acei bani nu le aparțin, ci copiilor lor! Iar noi trebuie să ne asigurăm că acești bani sunt folosiți strict pentru nevoile celor mici!”, a explicat deputatul Silviu Macovei, potrivit bunadimineataiasi.ro.

Silviu Macovei intenționează să introducă în legea alocațiilor de stat pentru copii inclusiv „amenzi atât pentru părinți, cât și pentru comercianții care acceptă trocuri sau alte moduri de folosire a acestor bonuri valorice pentru cumpărarea de băuturi alcoolice, țigări sau cafea”.

Sursa: stiripesurse

1 COMENTARIU

  1. Mda… este o ideie ok , care n-o sa le prea placa puturosilor care efectiv traiesc din banii copiilor . Stiti la care ma refer … !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.