PSD propune pedepsirea neachitării amenzilor cu închisoarea. Ce părere au clujenii de modificarea propusă de social-democraţi

88

Deputaţii şi Senatorii PSD au venit cu o nouă modificare legislativă. Noul proiect de lege ce a fost propus de către PSD îi vizează pe cei care nu îşi plătesc amenzile. Modificarea constă în sancţionarea cu închisoarea între trei luni şi doi ani pe cei care nu-şi achită contravenţiile şi nu execută pedeapsa alternativă de muncă în folosul comunităţii. Proiectul de lege a fost semnat de aproximativ cincizeci de senatori şi deputaţi PSD şi un deputat UDMR. Deputaţii PNL Cluj consideră ca este o metodă prea dură, iar cei care propun astfel de modificări ar trebui să gândească înainte de toate. La fel ca şi deputaţii  PNL şi cetăţenii consideră că acest proiect este puţin cam deplasat.

Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistrita.

1 COMENTARIU

  1. O MASURA EXCELENTA , ca dupa actuala lege de astazi, care este de tot ca.ca.tul … aceste creantza ale statului, efectiv sunt platite doar de pensionari, de salariati ( care musai au conturi in banca ptr derularea si minotorizarea veniturilor ) si de catre prosti . De catre Giurlii-Burlii, care n-are nici serviciu si nici venituri personale, scoate-i „ochii ” daca poti … Neplatite, se urmaresc financiar-fiscal 5 ani, dupa care se dau la ” scadere ” si cu asta ” AMIN ” !
    Este adevarat ca sunt oameni care nu si le pot plati, ca nu au venituri, dar ” munca fortzata in folosul comunitatii ” … pot , tot asa de bine cum acestia au putut face si prostii ( contraventionale ori penale ) , la curatzat de santuri, rigole, cursuri de ape, constructii civile… etc. etc. etc , sambata si duminica ptr cei care au serviciu ( sau cand au ei liber ) , sau oricand , daca n-au .
    Nu este o masura luata complet si pana la capat. Uitati in Ungaria de exemplu, daca nu-ti platesti amenda de circulatie, ti se retine ( indisponibilizeaza ) autovehiculul cu care ai comis contraventia , pana nu platesti amenda si daca n-o platesti intr-un anumit termen, ti se vinde la licitatie publica, statul isi ia partea de drept a creantei si diferenta ti se depune intr-un cont personal .
    Pe cand si la noi asa ? O gramada de amenzi nu se executa silit si se dau la scadere dupa 5 ani… iar „ni.mu.rugii ” … efectiv isi bat joc de ia ” lege ” si tzara !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here