Președintele Klaus Iohannis a subliniat astăzi, în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o la Palatul Cotroceni, că sunt mulți români care „fie nu au primit suficiente informatii despre aceste alegeri, fie sunt pur si simplu nemultumiți de mine (n.r. de președinte), de partide, de întreaga clasă politică sau de anumite măsuri.”

Șeful de stat a anunțat că PSD nu va face parte din viitorul guvern, ci doar forțele de centru-dreapta, adică UDMR, PNL și alianța USR-PLUS.

”Se cristalizează o coaliție de centru-dreapta. Peste doar câteva zile voi convoca consultări care se vor regăsi in noul Parlament, pentru a găsi cea mai bună soluție pentru România. Noul guvern va gestiona măsurile necesare în pandemie, va prezenta măsuri de reformă mult așteptate și de multe ori amânate, va gestiona campania de vaccinare și va prezenta un proiet de buget pentru 2021, împreună cu modul în care vor fi atrași banii europeni.”, a declarat Klaus Iohannis în cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni.

PSD va rămâne „în afara deciziei politice”

„Rezultatele arată că nu există un câștigător clar al acestor alegeri. Iar daca ne uităm pe rezultatele care momentan se numesc provizorii dar s-au numărat aproape toate voturile, vedem că PNL în 2016 obținuse 20% și acum a obținut 25%, deci o creștere clară. USR între timp cu PLUS a obținut în 2016 un scor de 8% și au crescut acum la 15%, deci evident o creștere. PSD care obținuse în 2016 45% a scăzut dramatic la 29%. Partidele de centru dreapta au obținut peste 50% din voturile valabil exprimate și acesta a fost obiectivul meu. În acest fel PSD poate în fine să rămână în afara deciziei politice”, a mai declarat președintele României.

Citește și Surse: Orban își anunță demisia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here